Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Viac filmov zo sveta Star Wars: Budú nasledovať teórie fanúšikov?

Zľava: Harrison Ford ako Han Solo, Carrie Fisher ako princezná Leia Organa a Mark Hamill ako Luke Skywalker
Zľava: Harrison Ford ako Han Solo, Carrie Fisher ako princezná Leia Organa a Mark Hamill ako Luke Skywalker (Zdroj: SITA)

Prezidentka spoločnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy potvrdila, že v budúcnosti plánujú viac spin-offov ságy Hviezdne vojny. Vyjadrila sa tak počas rozhovoru pre španielsky portál eCartelera.

"Aby som bola úprimná, začíname hovoriť o spin-offoch. Štyri alebo päť týždňov sa venujeme snímke o Hanovi Solovi a čoskoro začneme čítať scenár Epizódy IX, takže máme veľa práce. Počas nasledujúcich šiestich až ôsmich mesiacov sa budeme dohadovať na ďalších príbehoch, ktoré chceme vytvoriť," dodala.

Prezidentka Lucasfilmu tiež prezradila, že spoločnosť dostáva mnoho podnetov zo strany fanúšikov, ktorí majú teórie o tom, čo by sa mohlo ďalej stať vo svete Hviezdnych vojen. "Po štyridsiatich rokoch dobrodružstiev majú fanúšikovia množstvo informácií a teórií o tom, ako by sa mohli príbehy ďalej vyvíjať. Ich teórie sú pre nás niekedy novými nápadmi a tak dávame pozor a počúvame čo hovoria. Je jasné, že sériu Star Wars vlastnia fanúšikovia rovnako ako ľudia v Lucasfilme," vyjadrila sa 63-ročná producentka.

Spoločnosť už pritom zaznamenala úspech so snímkou Rogue One: Star Wars Story, ktorá je prvým samostatným filmom zo sveta Hviezdnych vojen. Tá si od decembrovej premiéry na konto pripísala celosvetové tržby zhruba 1,06 miliardy dolárov a získala tiež dve nominácie na Oscary.


Mohlo by vás zaujímať:Fanúšikovia Star Wars sa dočkali: VIDEO Konečne zverejnili prvý trailer!


V súčasnosti Lucasfilm nakrúca zatiaľ nepomenovaný samostatný film o pašerákovi Hanovi Solovi, ktorý by mal do amerických kín doraziť 25. mája 2018. V snímke sa predstavia Alden Ehrenreich ako mladý Han Solo, Woody Harrelson stvárni jeho mentora Becketa a Donald Glover si zahrá Landa Calrissiana. Po ich boku sa predstavia aj Emilia Clarke, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Ian Kenny, Joonas Suotamo a Michael K. Williams.

Vesmírnu ságu Star Wars zatiaľ tvorí sedem filmov s podtitulmi Skrytá hrozba (1999), Klonovaní útočia (2002), Pomsta Sithov (2005), Nová nádej (1977), Impérium vracia úder (1980), Návrat Jediov (1983) a najnovší Sila sa prebúdza (2015). Ôsma epizóda Star Wars: The Last Jedi príde do slovenských kín 14. decembra.

Viac o téme: Hviezdne vojny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu