Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mamma Mia! sa dočká pokračovania: Nové tváre, skvelá hudba a legendárna ABBA

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Americké štúdio Universal Pictures pripravuje pokračovanie filmového muzikálu Mama Mia! (2008). Novinka sa bude volať Mamma Mia: Here We Go Again a do amerických kín by sa mala dostať 20. júla 2018. Réžie aj scenára sa ujme Ol Parker, ktorý sa ako scenárista podieľal aj na snímkach Báječný hotel Marigold (2011) či Druhý báječný hotel Marigold (2015).

Podľa zdrojov magazínu The Hollywood Reporter by sa dej novinky mal odohrávať pred aj po udalostiach z prvého filmu, ktorý je adaptáciou rovnomenného divadelného projektu s hitmi švédskej skupiny ABBA. Svoje úlohy by si v nej podľa predpokladov mali zopakovať pôvodní predstavitelia hlavných postáv, ktorými boli napríklad Meryl Streep, Pierce Brosnan či Colin Firth.

Mamma Mia! sa dočká
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

K nim by sa pridajú nové tváre, ktoré by si zase zahrali hlavné postavy v mladosti, a teda v časti príbehu odohrávajúceho sa v minulosti. Pod produkciu nového filmu sa podobne ako pod prvý projekt podpíšu Gary Goetzman a Judy Craymer, ktorá je tvorkyňou aj producentkou divadelného muzikálu. Benny Andersson a Björn Ulvaeus zo spomínanej formácie sa opäť postarajú o hudbu a budú tiež výkonnými producentmi filmu.

Mamma Mia! sa dočká
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Shakespeare vo filme: Neuveríte, ktoré snímky sa inšpirovali dielom britského velikána!


Mamma Mia! sa odohráva na gréckom ostrove Kalokairi, kde žije slobodná majiteľka malého hotela Donna s dcérou Sophie, ktorá chystá vydávať. Mladá žena vyrastala bez otca a s príchodom svadby uvažuje, kto ju povedie k oltáru, s čím jej má však pomôcť denník jej matky. Vďaka nemu zistí, že má až troch potenciálnych otcov, a preto ich pozve na svoju svadbu.

Mamma Mia! sa dočká
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Tým Donne nielenže pripomenie bývalé romániky a takmer zabudnutú lásku, ale aj skomplikuje vlastný sobáš. Okrem spomínaných Brosnana, Firtha a Streep si v snímke, ktorú režírovala Phyllida Lloyd, zahrali aj Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Christine Baranski či Dominic Cooper.

Viac o téme: Meryl StreepPierce BrosnanAmanda SeyfriedMamma Mia!
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu