Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Už o rok nás čaká návrat do sveta Harryho Pottera: O čom budú Fantastické zvery 2?

(Zdroj: SITA)

Po ukončení hlavnej ságy o mladom čarodejníkovi a jeho súboji s temným mágom Voldemortom nám postupne spisovateľka J. K. Rowlingová odhaľuje udalosti, ktoré mu predchádzali. Okrem krátkych príbehov na internete sme sa dočkali aj celovečerného filmu so slovenským názvom Fantastické zvery a ich výskyt, ktorého pokračovania sa dočkáme už na budúci rok.

SnímkaFantastic Beasts and Where to Find Them rozdelila fanúšikov mladého čarodejníka s jazvou na čele na dva tábory. Ten prvý si návrat do sveta kúziel a mágie vyslovene užil, druhý sa zase nevedel zmieriť s tým, že hlavnou postavou príbehu už nie je Harry Potter.

TohovystriedalNewt Scamander v podaníbritskéhooscarového hercaEddieho Redmaynea. Príbeh sa začína pred udalosťami hlavnej ságy o Harrym Potterovi, konkrétne v roku1926, kedy Newt Scamender práve dokončil svetovú výpravu za hľadaním a dokumentáciou výnimočného výskytu magických stvorení. Jeho krátke zastavenie v New Yorku by sa zaobišlo bez nehody, keby nebolo mukla (nečarodejníka)menom Jacob, strateného magického kufríka a úteku niektorých Newtových fantasticých zverov, ktoré môžu byť veľkým problémom rovnako pre svet čarodejníkov, ako ajmuklov.

Keďže celosvetovo sa film stal finančne úspešným a našiel si svojich fanúšikov, štúdio Warner Bros. odkleplo ďalšie dve pokračovania, ktoré by sa mohli v prípade veľkej obľuby u divákov rozšíriť o ďalšie dve. No a o čom vlastne bude samotný druhý diel? Na konci prvej časti sme sa dozvedeli, žehlavným záporákom tejto ságy jemocný čarodejníkGellertGrindelwald (Johnny Depp). Fanúšikovia kníh už vedia, že tomu sa postavil práve mladý Dumbledore, neskorší riaditeľ čarodejníckej školy Rokfort. Mladšiu verziu tejto postavy si zahrá obľúbený herec Jude Law.

Pokiaľ ste si obľúbili postavy z Fantastických zverov, nemusíte sa báť, väčšina z nich sa vráti aj v pokračovaní. Dumbledore totiž bude potrebovať na porazenie Grindelwalda aj pomocmladého Newta. Do slovenských kín by malo pokračovanie doraziť už 15. novembra 2018. Tešíte sa?

Viac o téme: Harry PotterJude LawEddie RedmayneFantastické zvery
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu