Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Môže sa upratovačka zaľúbiť do obludy? Film The Shape of Water vyhral festival v Benátkach

Shape of Water
Shape of Water

Správy zo zahraničia hovoria jasnou rečou, najnovší režisérsky počin od Guillerma del Tora sa radí k tým najlepším. Niektorí zahraniční recenzenti sa dokonca neboja tvrdiť, že snímka bude brať najcennejšie sošky Hollywoodu, zlatého Oscara.

Na MFF v Benátkach sa opäť raz tlieskalo postojačky. Bolo to po premiére The Shape of Water, ktorá nakoniec brala aj prestížneho Zlatého leva za najlepší film. O čom vlastne snímka je? Dej sa odohráva na pozadí studenej vojny v Amerike a predstaví nám nemú upratovačku Elisu,pracujúcu v laboratóriu, ktoré je domovom obojživelného tvora. Onak nemu ale začne cítiť niečo viac, a preto spolu so svojím susedomvymyslí plán, ako ho vyslobodiť zo zajatia. Svet mimo laboratórium však môže byť pre kreatúru oveľa nebezpečnejší, než by mohla Elisa predpokladať.

Keďže len v Benátkach snímka premenila štyri z piatich nominácii, je vysoko pravdepodobné, že sa postupne dočkáme aj iných ocenení. Je isté, že o The Shape of Water ešte budeme počuť mnoho, nokeďže slovenská premiéra je naplánovaná až na začatok budúceho roka (18. januára), diváci si budú musieť ešte nejaký ten mesiac počkať.

Viac o téme: Sally HawkinsGuillermo del ToroShape of Water
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu