Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Fanúšikovia sa konečne dočkali: Ďalší diel Star Wars mal svetovú premiéru

Star Wars Zobraziť galériu (3)
Star Wars (Zdroj: SITA)

Príchodom stormtrooperov, elitných jednotiek v červených uniformách, robotov a hlavných protagonistov začala v sobotu v Los Angeles svetová premiéra ôsmeho dielu hviezdnej ságy Star Wars, teraz s podtitulom Posledný z Jediov. Na červenom koberci sa divákom predviedli najznámejší droidi obľúbenej filmovej série C-3PO, R2-D2 a BB-8.

S nadšením uvítali fanúšikovia, ktorí sa na oslavu premiéry zišli pred kinom, aj hlavných protagonistov, medzi nimi Daisy Ridleyovú, ktorá hrá postavu Rey, alebo Johna Boyegu, ktorý stvárnil zbeha z jednotiek stormtrooperov Finna, či Adama Drivera, filmového syna Hana Sola a princeznej Leiy. Po červenom koberci prešiel aj Andy Serkis, známy vďaka postave hobita Gluma v trilógii Pán prsteňov a Hobit, ktorý sa v hviezdnej sérii objavil prvýkrát až v siedmom dieli z roku 2015, Star Wars: Sila sa prebúdza. Žiadny z protagonistov ale neprezradil nič o obsahu najnovšieho pokračovania filmovej ságy.

"Nechám vás, aby ste to zistili sám," povedal jednému z novinárovherec Anthony Daniels, ktorý hrá robota humanoidného vzhľadu C-3PO. Podľa agentúry Reuters je hlavnou témou najnovšieho dielu bitka o nájdenie rovnováhy v Sile. Na plátna sa vracia jedna z postáv Luke Skywalker (Mark Hamill), ktorý sa v predchádzajúcom dieli z roku 2015 objavil len krátko, a tiež princezná Leia v podaní už zosnulej herečky Carrie Fisherovej.

Povstalci naďalej bojujú proti Najvyššiemu vodcovi Snokovi, ktorý sa snaží ovládnuť galaxiu. A odvážna Rey sa medzitým snaží presvedčiť Skywalkera, aby sa k rebelom pridal a vniesol nádej do boja proti vláde tyrana. Návštevníci kín nebudú ani tentoraz ochudobnení o vesmírnestrety, pozemné bitky mechanizovaných armád a súboje so svetelnými mečmi. Tešiť sa môžu aj na niekoľko nových postáv, ako napríklad malé chlpaté stvorenia podobné vtákom, ktorá obývajú ostrov, kam sa Skywalker uchýlil.

Star Wars
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nový film, v poradí už ôsmy, je so stopážou 152 minút vôbec najdlhším z celej hviezdnej série. Prvé premietanie aj samotná snímka boli podľa agentúry Reuters zasvätené zosnulej Fisherovej. "Chcem venovať dnešný večer Carrie, ktorá tam hore na mňa práve pozdvihuje ukazovák a hovorí:Rian, neopovažuj sa urobiť z dnešného večera prejav úcty," povedal na úvod premietaniascenárista a režisér filmu Rian Johnson.

Star Wars
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Oficiálne recenzie sa objavia až o niekoľko dní. Podľa novinárov a ďalších ľudí, ktorí sa premiérového premietania zúčastnili, však Posledný z Jediov pripravil pre verných fanúšikov dobrodružstvo, ktoré sa od ságy očakáva, vezme ich však aj na nové, neznáme miesta. Podľa režiséra Jamesa Mangolda je film senzačnýa producent Adam F. Goldberg napísal, že snímka ho vrátil späť do detských rokov.

Viac o téme: Star Wars: The Last Jedi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu