Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Otváracie tržby snímky Star Wars: Tieto čísla vám vyrazia dych

Star Wars
Star Wars (Zdroj: SITA)

Celosvetové tržby najnovšej epizódy vesmírnej ságy Star Wars s podtitulom Poslední Jediovia počas otváracieho víkendu prekročili 450 miliónov dolárov (v prepočte viac ako 381 miliónov eur).

Snímka tak výrazne prekonala svojho najbližšieho rivala, animovanú komédiu Ferdinand, ktorá si na konto pripísala len 13 miliónov dolárov (približne 11 miliónov eur).

Celkové tržby najnovšej časti Hviezdnych vojen z predaja vstupeniek v USA a Kanade predstavujú 220 miliónov dolárov (viac ako 186 miliónov eur). Snímka sa tak dostala na druhé miesto v rebríčku filmov s najlepším vstupom do distribúcie v Severnej Amerike, pričom lepšia bola len siedma epizóda Star Wars: Sila sa prebúdza (2015), ktorá počas otváracieho víkendu v Severnej Amerike utŕžila rekordných 248 miliónov dolárov.

Ôsma epizóda populárnej vesmírnej ságy vznikla pod režisérskou taktovkou Riana Johnsona. V novinke si zahrali Mark Hamill (Luke Skywalker), Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren) či zosnulá Carrie Fisher (Leia Organa).

Úlohy zo spomínanej predchádzajúcej snímky Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) si zopakovali aj Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie či Andy Serkis. Okrem toho herecké obsadenie dopĺňajú Kelly Marie Tran, Laura Dern či Benicio Del Toro. Ako výkonný producent sa na filme podieľal J. J. Abrams, ktorý režíroval spomínanú siedmu epizódu.

Viac o téme: Star Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu