Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Po obrovskom úspechu sa chystá na ďalší: Spielberg natočí remake legendárneho muzikálu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP)

Slávny muzikál West Side Story sa dočká novej filmovej podoby, ktorej réžie sa chopí Steven Spielberg. Oscarový filmár, ktorý o natočenie svojej verzie príbehu dvoch znepriatelených gangov z 50. rokov uvažoval už dlhšiu dobu, tento týždeň začal hľadať predstaviteľov hlavných rolí.

Spielberg v predminulom rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter uviedol, že "celé desaťročia" sníval o natočení West Side Story a o získanie autorských práv sa snaži dlhých 15 rokov. Teraz sa jeho projekt rozhodla produkovať spoločnosť 20th Century Fox a padlo aj rozhodnutie začať casting.

Filmová spoločnosť zverejnila oznámenie, podľa ktorého Spielberg hľadá pre dve hlavné mužské a ženské postavy mladých ľudí vo veku 15-25 rokov, z ktorých tri by mali mať hispánsky zjav. Príbeh zasadený do New Yorku a inšpirovaný Shakespearovoutragédiou Romeo a Júlia s hudbou Leonarda Bernsteina mal divadelnúpremiéru v roku 1957. Do filmovej podoby ho upravili režiséri Jerome Robbins a Robert Wise o štyri roky neskôr, dielo získalo desať Oscarov.

Po obrovskom úspechu sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Filmovým muzikálom sa v posledných rokoch v Spojených štátoch opäť darí, o čom svedčí vysoká návštevnosť vlaňajších filmov Kráska a zviera, Najväčší showman či La La Land, ktorý minulý rok ovládol oscarový ceremoniál.

Steven Speilberg s Tomom Hanksom (vľavo) a Meryl Streep, ktorý si zahrali hlavné postavy v jeho poslednom filme The Post.
Zobraziť galériu (3)
Steven Speilberg s Tomom Hanksom (vľavo) a Meryl Streep, ktorý si zahrali hlavné postavy v jeho poslednom filme The Post.  (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Steven SpielbergWest Side Story
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu