Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Rebelský Králik Peter prichádza do kín: Dabing obsadili známe hlasy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: ITAfilm)

Už tento štvrtok sa v našich kinách objaví rodinná komédia Králik Peter. Adaptácia detských kníh Beatrix Potterovej dokonale mieša počítačovú animáciu so živými hercami.

Hrdinom filmu je rebelský Králik Peter, ktorý spolu so svojimi zvieracími kamošmi bojuje proti nevrlému majiteľovi miestnej farmy pánovi Gregorovi. Obaja si totiž nárokujú tak na farmu, ako na srdce milej susedky Bey.

Králik Peter mal svoju americkú premiéru už pred niekoľkými týždňami. Zahraniční kritici sú ním očarení a hovoria o ňom ako o skvelej zábave pre celú rodinu. „Inteligentná, vtipná a rýchla filmová jazda,” napísal Chris Nashawaty z prestížneho Entertainment Weekly. Sandy Cohen z Associated Press: „Kopa zábavy pre rodičov a dobrých vtipov pre najmenších.”

VIDEO Rebelský Králik Peter
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ITAfilm)

Ďalší zas oceňujú najmä spracovanie pôvodného príbehu do modernej podoby. Danielle Valente z magazínu Time Out: „Je to nový pohľad na starý príbeh, no ak zahodíte predsudky, určite neoľutujete.” Petera Hartlauba zo San Francisco Chronicle film prekvapil: „Keď vybuchne posledný dynamit a poslednú postavu zasiahne elektrina, pomyslíte si, že je to oveľa lepší film, ako ste čakali.”

VIDEO Rebelský Králik Peter
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ITAfilm)

Vo filme Králik Peter prepožičali zvieracím postavám hlasy viaceré slovenské hviezdy. Slovenským Petrom je herec a komik Juraj Kemka známy z Partičky či skeč šou Kredenc. Jeho trom sestrám Hoplinke, Bublinke a Bavlnke prepožičali hlasy Táňa Pauhofová, Peťa Polnišová a Barbora Švidraňová, bratrancom Benjamínom je zas Luboš Kostelný.

VIDEO Rebelský Králik Peter
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ITAfilm)

Ich ľudskými náprotivkami budú Domnhall Gleeson (Star Wars: Sila sa prebúdza) a Sam Neill ako pán Gregor mladší a starší a Rose Byrne (X-Men: Prvá trieda) ako susedka Bea. V slovenskom znení budete môcť v týchto úlohách počuť Vladimíra Kobielskeho a Moniku Hilmerovú. Komédia Králik Peter sa v našich kinách objaví už tento štvrtok 22. marca 2018 so slovenským dabingom. Na vaše plátna ho prinesie spoločnosť Itafilm.

Viac o téme: Králik Peter
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu