Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

James Bond sa vráti pred kamery už v decembri: Film natočí režisér skvelého Trainspottingu

Daniel Craig Zobraziť galériu (2)
Daniel Craig (Zdroj: SITA)

Britský režisér Danny Boyle nakrúti 25. film o agentovi 007 Jamesovi Bondovi. V spoločnom vyhlásení to prezradila producentská dvojica Michael G. Wilson a Barbara Broccoli.

"Je nám cťou oznámiť, že neskutočne talentovaný Danny Boyle bude režírovať Daniela Craiga v jeho piatom stvárnení Jamesa Bonda," uviedli. "S nakrúcaním 25. filmu o Bondovi začneme v decembri v Pinewood Studios, a to spoločne s partnermi z MGM. Takisto sme veľmi radi, že medzinárodným distribútorom bude Universal," dodali.

Sexuálne obťažovanie v Hollywoode: Je sexista Bond stále archetypom hrdinu?

Predchádzajúce špekulácie o režisérovi snímky nedávno podporil aj sám 61-ročný Boyle v rozhovore pre Metro US. "Mám taký nápad, scenárista John Hodge a ja sme dostali taký nápad a John na tom v súčasnosti pracuje," vyjadril sa. Rovnako sa už začali šíriť aj správy o tom, kto naspieva novú skladbu pre bondovku. Medzi možnými interpretmi sa objavila 22-ročná anglická speváčka Dua Lipa.

Daniel Craig
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Danny Boyle má na svojom konte Oscara, Zlatý glóbus i cenu BAFTA za réžiu snímky Milionár z chatrče (2008) a ďalšie dve nominácie na toto prestížne ocenenie v kategóriách Adaptovaný scenár a Najlepší film za drámu 127 hodín (2010). Nakrútil aj snímky Plytký hrob (1994), Trainspotting (1996), Extra život (1997), Pláž (2000), O 28 dní... (2002), Sunshine (2007), Tranz (2013), Steve Jobs (2015) alebo T2 Trainspotting (2017). Režisérsku taktovku prevzal aj nad otváracím ceremoniálom letnej olympiády v Londýne z roku 2012.

Viac o téme: Daniel CraigJames BondDanny BoyleTrainspotting
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu