Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tešíte sa na kinopremiéry? Čaká vás Marťan, lovec Diesel či riadna ženská rockerina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

Táto jeseň bude riadne bohatá a rozmanitá. Najnovšie premiéry vám predstavia známych hercov v úlohách, v ktorých ste ich ešte nevideli. Matt Damon sa predstaví v Marťanovi, Vin Diesel sa stane lovcom čarodejníc, Hugh Jackman vymení Wolverina za rozpávku o Petrovi Panovi a skvelá Meryl Streep sa nám predstaví ako tvrdá rockerka. Vychutnajte si výber toho najlepšieho na september a október.


SEPTEMBER


Kuriér: Reštart (3.9.)

Pod filmom Kuriér si stále predstavíme Jasona Stathama, ktorému táto úloha pomohla vystavať kariéru na imidži zlého chlapca. Reštart však bude iný. V hlavnej úlohe sa predstaví Ed Skrein, známy zo seriálu Hra o tróny, a vdýchne kuriérovi nový život. Zatiaľ ho však ako akčného herca fanúšikovia nevnímajú, uvidíme, či sa ako ďalší kuriér osvedčí. Producenti filmu Lucy a 96 hodín vám prinášajú ďalší strhujúci thriller plný adrenalínu. Frank Martin, profesionálny kuriér je nútený spojiť sa s nájomnou vrahyňou proti svojej vôli. Musí sa totiž "postarať" o skupinku krutých ruských priekupníkov s ľuďmi. Poháňaný pomstou poruší všetky svoje pravidlá, pretože v ceste za záchranou svojho otca ho nezastaví naozaj nič.


Mohlo by vás zaujímať:Hustá brada a hora svalov: Kapitán Amerika na sebe očividne maká


Gangster KA (10.9)

Český film pod taktovkou režiséra a scenáristu Jana Pachla nám ukáže život Radima Kravieca alias Káčka v krimi dráme pod názvom Gangster KA. V úlohe Radima sa predstaví Hynek Čermák, ktorý spolu s tvorcami zavedie divákov do prostredia organizovaného zločinu nielen v Čechách, ale aj v zahraničí. Ide o snímku, ktorá je vraj fikciou, napriek tomu, že väčšina je založená na skutočných udalostiach. Meno Radovana Krejčířa totiž nebude spomenuté a takisto v nej nie sú ani konkrétne osoby. Prvý diel sa v kinách objavítento september a druhý budú môcť diváci vidieť v novembri.

Sinister 2 (10.9.)

Pred časomsme si v kinách mohli pozrieť hororovú snímku Sinister, ktorá uviedla do sveta hororu nevysvetliteľné vraždy malých detí. Po trochrokoch sa fanúšikovia dočkajú pokračovania. Bagul sa opäť vráti ako strašidelný pohanský démon, ktorý si k sebe berie detské duše a požiera ich. Vďaka udalostiam, ktoré sa stali v predchádzajúcom diele, sa až príliš ochranárska matka vracia na miesto tragédie spolu so svojimi deväťročnými synmi, dvojičkami. Bagul ich označí značkou smrti a pokračuje v šírení strachu...

Nikdy nie je neskoro (10.9)

Priali ste si mať niekedy rockovú mamku, ktorá vás vezme na všetky koncerty? Práve na ňu sa premenila Meryl Streep v jej momentálne najnovšom filme, ktorý sa v kinách premieta. Nikdy nie je neskoro je snímka zobrazujúca životdivokej rockerky Ricki Rendazzovej, ktorá hudbe obetovala všetko -aj svoju rodinu. Po tom, ako sa jej dcéra dostala dopsychických problémovsa Ricki vracia k rodine, no nebude to pre ňu ľahké. Držiteľka troch Oscarov to rozbalí v jej najnovšej komédii, ktorú si môžete v kinách pozrieť už tento štvrtok.


Mohlo by vás zaujímať:Daniel Craig šokoval Hollywood: Je Spectre definitívne jeho posledná bondovka?


Stážista (24.9.)

Robert DeNiro a Anne Hatheway sa objavia v komédii Stážista. DeNiro sa predstaví v úlohe 70-ročného úspešného biznismena, ktorý sa ešte vonkoncom nadôchodok necíti, no nič iné mu neostáva. Napriek tomu, že nadišiel ten čas, nepovažuje to za najlepšie riešenie, a tak sa zamestná na online portáli o móde, ktorý založila mladá Jules. Spojenie starej klasiky s mladým nádychom môže byť zaujímavé, rovnako ako aj námet na sviežu komédiu, ktorá sa v kinách čoskoro objaví.

Netradičná premiéra

Chrisa Evansasme tohto roku registrovali v snímke Avengers 2: Vek Ultrona a začiatkom mája 2016 sa nám predstaví v novom Kapitánovi Amerikovi s podtitulomObčianska vojna. Momentálne sivšak môžete pozrieť Evansov režijný debut Before We Go, kde sa predstavilpo boku sympatickej herečky Alice Eve v úlohe Brooke Dalton. Brooke sa ponáhľa na vlak, ktorý nestihne a medzitým ju v strede noci v New Yorku okradnú. Počas tohto nevydareného večera stretne pouličného muzikanta Nicka (Chris Evans), ktorý jej pomôžedostať sa do Bostonu cez všelijaké prekážkyskôrnež jej manžel. Film sa najprv premietal na filmovom festivale v Toronte apotombolprístupnýna internete a prostredníctvom špeciálnych platených služieb. V septembri (4.9.) sa však diváci dočkali limitovanej premiéry v kinách v Spojených štátoch.


OKTÓBER


Marťan (1.10.)

Predtým, než opäť uvidíme Matta Damona v úlohe Jasona Bourna, predstaví sa v akčnom sci-fi filme Marťan. Snímku zrežíroval Ridley Scott a popisuje v nej príbeh astronauta Marka Watneya, ktorý spolu s posádkou absolvuje misiu na Mars. Počas nej však zahynie a časť posádky, ktorá prežila, ho tam nechá v domnienke, že je mŕtvy.Mark však napriek nepriazni jeho vesmírneho osudu prežil a snaží sa vyslať signál ostatným na Zem. Táto snímka je inšpirovaná knihou Andyho Weira z roku 2011.


Mohlo by vás zaujímať:Charizmatický Benicio Del Toro si zahrá v Hviezdnych vojnách: O akú postavu ide?


Na lane (8.10.)

Kedysi musel vydržať len 500 dní so Summer, potom blúdil v snoch v snímke Počiatok, no teraz ho čaká niečo veľké. Joseph Gordon-Levitt stvárni Philippa Petita, ktorý sa v roku 1974 pokúsil prejsťna lane medzi newyorskýmidvojičkami. Režisérom biografickej snímky, ktorá mápotenciál, je Robert Zemeckis. Pod jeho taktovkou vznikli mnohé filmové trháky ako Smrť jej pristane (1992), Forrest Gump (1994), Stroskotanec 2002 či Let (2012). Zvláštnosťou tohto filmu je 3D prevedenie, ktoré vám ponúkne pohľad z výšky na muža, ktorý sa nebál ani tej najväčšej hrozby.

Sicario (8.10.)

Benicio Del Toro, Josh Brolin a Emily Blunt sa stretnú na filmovom plátne v akčnom filme o idealistickej agentke FBI, ktorá dostane zapeklitú úlohu. Agentka FBI, ktorá dôveruje svojím ideálom, dostane zapeklitú úlohu. V pohraničnej oblasti medzi Spojenými štátmi a Mexikom, kde vládne bezprávie, musí čato na vlastnú päsť bojovať s drogovými kartelmi. Postupne začne pochybovať o všetkom, v čo verila. Film sa začal natáčať v apríli 2013 v meste Albuquerque v Novom Mexiku.


Mohlo by vás zaujímať:Z hollywoodskeho fešáka možno bude nový James Bond: Chceli ho ešte pred Craigom!


Pan, cesta do Krajiny-Nekrajiny (22.10.)

Hugh Jackman tak, ako ste ho ešte nevideli. Vo filmovej adaptácii známej rozprávky škótskeho spisovateľa o Petrovi Panovi stvárni po boku Amandy Seyfried a Rooney Mary postavu zlého kapitána Hooka. Magická Krajina-Nekrajina sa opäť dočká nového šatu. Nezbedný uličník Peter opustí sirotčinec a opäť raz sa ocitne v krajine svojej fantázie. Koncom októbra si môžete pozrieť príbeh plný dobrodružstiev, zážitkov a legendárneho, no nestarnúceho Petra Pana.

Posledný lovec čarodejníc (22.10.)

Aj Vin Diesel sa v septembrovej premiére predstaví v inej úlohe, než sme zvyknutí. Stane sa lovcom čarodejníc. Novodobý svet je plný tajomstiev, ktoré nám nie sú známe. Napríklad, že čarodejnice žijú stále medzi nami. To však nebráni Kaulderovi (Vin Diesel), statočnému bojovníkovi, aby pokračoval vo svojom stáročia trvajúcom boji. Kedysi porazil Kráľovnu čarodejníc,ktorá ho prekliala. Trestom sa stal večný život, a tak už stovky rokov robí to, čo vie najlepšie, loví. Vin Diesel je známy najmä zo sérií siedmich filmov Rýchlo a zbesilo a zatiaľ posledným avizovaným dielom zo série snímok je ôsmy diel, ktorý sa do kín dostane v roku 2017.

Viac o téme: Matt DamonMeryl StreepVin DieselHugh JackmanKinopremiéry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu