Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Mala to byť obyčajná cesta domov: V hlavnej úlohe skvelý Liam Neeson

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Bontonfilm)

Pravidelná a úplne bežná cesta vlakom z práce domov sa znenazdajky zmení na pulzujúci a napínavý boj o život. V hlavnej úlohe nastúpi do akčného trileru Muž vo vlaku Liam Neeson, jeho dych berúcu jazdu prímestským vlakom riadi režisér-rušňovodič Jaume Collet-Serra.

Táto dvojica už spolu natočila mysteriózne akčné trilery Non-Stop, Neznámy alebo Nočný bežec a v novom filme sú znovu na tej správnej koľaji. Michael McCauley žije spokojne bežný rodinný život bez akýchkoľvek výkyvov. Predáva poistenie, s rodinou žije za mestom, a do práce a späť dochádza pravidelným vlakom. Každý deň, už desať rokov, odkedy odišiel od polície. Dnešný deň sa príliš nepodaril a rovnako ako vždy nastupuje do vlaku a teší sa domov. Zdraví známych sprievodcov, aj známe tváre.

VIDEO Mala to byť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Dvere sa zatvoria, vlak sa rozbehne zo stanice a nič ešte nenasvedčuje tomu, že táto cesta bude úplne iná a že postava Liama ​​Neesona si počas nej siahne na dno fyzických i psychických síl. Po chvíľke jazdy si k nemu prisadne atraktívna žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchú, trochu znepokojujúcu otázku: "Aký ste človek?"

VIDEO Mala to byť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Pod vplyvom jej osobného kúzla aj obálky s peniazmi sa Michael nechá vtiahnuť do zvláštnej a smrtiacej hry. Musí vo vlaku nájsť niekoho, kto tam nepatrí. Keď neuspeje, príde o rodinu, ak uspeje, dostane odmenu. Odmietnutie sa neberie ako odpoveď. Vlak uháňa, tajomný vládca hry sleduje každý jeho krok a vzdialenosť do cieľovej stanice sa kráti. Než zastaví, šialená situácia vo vlaku sa premení v horúčkovité pátranie, bitky a streľbu. Je to hra alebo premyslený zločin? Kto je tajomný muž vo vlaku a prečo ho má nájsť?


VIDEO Príroda pozná jediné pravidlo: Prežiť! Daniel Radcliffe v šokujúcom príbehu


VIDEO Mala to byť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Temná a tiesnivá atmosféra prímestského osobného vlaku nie je tak honosná, ako luxusný Orient Express. Svoj pravidelný spoj majú ale mnohí z nás a časť desivého napätia vyvoláva práve autentickosť a pocit, že nenápadný rozhovor s fatálnymi následkami sa môže stať jednoducho komukoľvek a kedykoľvek.

VIDEO Mala to byť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Geniálny detektív v nablýskanom rýchliku väčšinou vedie noblesné a konverzačné vyšetrovanie, na to ale nemá Liam Neeson čas. Vlak sa blíži do cieľa, mŕtvoly pribúdajú a hlavné vyšetrovacou metódou v zbesilom tempe sa stáva pokus-omyl, päste a pištole. V ďalších úlohách sa predstavia napríklad Patrick Wilson alebo Sam Neill.

Viac o téme: Liam NeesonMuž vo vlaku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu