Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Prichádza Nočná hra, ktorá ťa poznačí na celý život...

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Continental Film)

Od 22. februára prichádza do kín drsná, rýchla, nepredvídateľná a nefalšovaná komédia Nočná hra, ktorá využíva prvky akčného trileru a od prvého úderu až po záverečné odhalenie núti divákov nielen sa smiať, ale... hádať.

Manželia Max a Annie sa prvýkrát stretli v bare. Tu ich spojila súťaživá nátura a možno povedať, že to nebola len láska na prvý pohľad, ale skôr láska na prvú odpoveď. Dvaja bystrí hráči nakoniec vytvorili tím, ktorý správnymi odpoveďami prevalcoval celý bar.

Záľuba v súťažení ich neopustila a každý týždeň u seba doma pravidelne organizujú „herný večer“ spolu s podobne založenými priateľmi. Max je super hráč, a práve preto mu Annie vdeň, keď ich cesty spojil osud, nedokázala odolať. Jediná vec, alebo skôr osoba, ktorá ho vie poriadne vyviesť z miery je jeho brat.

VIDEO Prichádza Nočná hra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Continental Film)

Brooks, ktorý je starší, úspešnejší, atraktívnejší aešte súťaživejší, bol odjakživa pre Maxa nedostihnuteľný. Tým neporaziteľným. Kto bol vždy okrok vpred. Žije na vysokej nohe aveľa času trávi za morom. Práve sa vrátil do rodného mesta, prenajal si famóznu vilu vnóbl štvrti azMaxovho pohľadu sa pokúša svojím typicky prehnaným štýlom votrieť sa do priazne Maxových priateľov počas Maxových nočných hier.

VIDEO Prichádza Nočná hra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Continental Film)

Ten chcel mať pred svojím mladším bratom vždy vo všetkom navrch, apreto prisľúbil náruživým amatérskym hráčom nezabudnuteľný večer ďaleko nad rámec zvyčajných vedomostných súťaží, hádaniek a aktivít. Keď sa oniekoľko minút ozbrojení gauneri vlámu do Brooksovho domu a odvlečú ho zviazaného aso zalepenými ústami, hostia zostanú celí vyjavení, ako realisticky vyzerala bitka, aký na smrť vystrašený sa javil Brooks aakí nemilosrdne drsní boli útočníci. Nemôžu uveriť, že to bolo len nafingované.

VIDEO Prichádza Nočná hra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Continental Film)

Možno preto, lebo nebolo. Alebo bolo? Súčasťou Nočnej hry je scéna, ktorú tvorcovia aherci nazývajú „hádzaná“. Pre túto vybrali dom, ktorý ponúkal množstvo interiérových balkónov, schodísk apodlaží. Po finálnom strihu má len 90 sekúnd pričom ju štáb pripravoval niekoľko dní asamotné nakrúcanie trvalo deň apol.

VIDEO Prichádza Nočná hra,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Continental Film)

Hlavnú postavu Maxa si zahral Jason Bateman, ktorý je u nás známy z komédie Šéfovia na zabitie a Annie stvárnila Rachel McAdamsová. Tá má skôr vo svojom portfóliu dramatické role a za jednu z nich si vo filme Spotlight vyslúžila nomináciu na Oscara za vedľajšiu postavu.

Ako uzatvára režisér filmu Jonathan Goldstein: „Mali len dva dni skúšok na to, aby si medzi sebou vybudovali desať rokov chémie ako pár, ale rýchlo našli spoločnú dynamiku, ktorá pôsobila nefalšovane apovznesene.“ Otom či sa im to vo filme Nočná hra podarilo, sa môžete presvedčiť aj vy. Film na plátna kín prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Viac o téme: Nočná hra
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu