Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Tajná ruská agentka Jennifer Lawrence: Nový film natáčali aj v Bratislave

Joel Edgerton a Jennifer Lawrence Zobraziť galériu (3)
Joel Edgerton a Jennifer Lawrence (Zdroj: SITA/Murray Close/Twentieth Century Fox via AP)

Program slovenských kín spestril americký triler Červená volavka od režiséra Francisa Lawrenca. V hlavnej úlohe sa predstaví oscarová herečka Jennifer Lawrence. Niekoľko scén špionážneho filmu natáčala aj v Bratislave.

Minulý rok v apríli sa hollywoodska herečka objavila v metropole Slovenska, svoje scény nakrúcala v Petržalke, Istropolise a v okolí Slovenského rozhlasu. Dominika Jegorovová v podaní Jennifer Lawrence má veľa tvárí. Je milujúcou dcérou, primabalerínou, ktorú doviedla jej dravosť až na absolútnu hranicu síl, ale aj majsterkou v zvádzaní a manipulácii a najmä špičkovou agentkou ruských tajných služieb.

Jennifer Lawrence
Zobraziť galériu (3)
Jennifer Lawrence  (Zdroj: SITA/Murray Close/Twentieth Century Fox via AP)

Bývalá primabalerína žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských služieb a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia "volavky". Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť "žiačky", aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane.

Nominuj svojich favoritov do finále!

Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špiónskych trikov a nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť?

Jennifer Lawrence
Zobraziť galériu (3)
Jennifer Lawrence  (Zdroj: SITA/Murray Close/Twentieth Century Fox via AP)

Predlohu k filmu napísal Jason Matthews, veterán CIA s dokonalou znalosťou sveta kontrarozviedky. Pracoval na bývalom Riaditeľstve operácií CIA, okrem iného vykonával nábor agentov v Sovietskom zväze a vo východnej Európe a ako šéf niekoľkých zahraničných agentúr CIA riadil tajné projekty zamerané proti programom zbraní hromadného ničenia a proti terorizmu.

Viac o téme: Jennifer LawrenceČervená volavka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu