Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chystá sa prelomový film: Lákadlom legendárny Jackie Chan!

Mladý Jackie Chan
Mladý Jackie Chan

Hviezda akčných filmov Jackie Chan by mal hrať vo vôbec prvom filme, ktorý bude nakrútený na základe prelomovej dohody o koprodukcii uzatvorenej medzi Čínou a Indiou.

Chan povedal denníku Hindustan Times, že by mal do Indie prísť tento rok na jeseň nakrúcať film Kung Fu Yoga so svojím pravidelným spolupracovníkom Stanleym Tongom - režisérom takých snímok, ako je Superpolicajt či Rachot v Bronxe. "Budem nakrúcať nový film nazvaný Kung Fu Yoga," povedal Chan. "Nakrúcať ho budeme v Indii a dúfajme, že začneme tento rok na jeseň," dodal.


Mohlo by vás zaujať: Energický Jackie Chan: Od kaskadéra až po hviezdnu akčných filmov!


Dohodu o koprodukcii, o ktorej sa predpokladá, že zmení na filmovej úrovni vzťahy medzi Indiou a Čínou, obe krajiny uzavreli v septembri minulého roka. Analytici odhadujú, že dohoda bude predovšetkým znamenať boom pre indický filmový priemysel, ktorý mal zatiaľ problémy presadiť svoje filmy na lukratívny čínsky trh.

Najľudnatejšia krajina sveta s neustále sa zväčšujúcim filmovým trhom schvaľuje zahraničné snímky do kín na základe systému prísnych kvót - a indické filmy boli zvyčajne zamietnuté v prospech známejších produktov amerického Hollywoodu.


Mohlo by vás zaujať: Dračí život Brucea Leeho: Toto ste o ňom nevedeli


Na oficiálne schválený koprodukčný projekty s čínskymi filmovými spoločnosťami sa kvóta pre zahraničné filmy nevzťahuje. Filmy s Jackiem Chanom sú v Indii nesmierne populárne, takže ani Čína zrejme na dohode stratová nebude.

Viac o téme: Jackie Chan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu