Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Unikajú pozornosti: Toto sú naj herci, ktorí si zaslúžia viac uznania

Mark Ruffalo
Mark Ruffalo (Zdroj: SITA)

Sú známi a svojimi výkonmi si zaslúžili miesta v Hollywoode, no aj napriek tomu by o nich bežný divák nevedel veľa povedať. Nie sú to hviezdy ako Tom Cruise, John Travolta, Bruce Willis či Sylvester Stallone, ale ocenenia im v mnohých prípadoch nechýbajú.

Nie každý môže byť megaslávny, a tak je možnévo filmovom svete najsť množstvo kvalitných hercov, ktorým sa často nedostáva taká pozornosť, akú by si za svoje výkony zaslúžili. Pozrite si s nami prehľad niektorých z nich, ktorí či už dlhodobo, alebo aj za krátky čas zaujali, ale stále majú čo doháňať čo sa týka mediálnej pozornosti.

Clive Owen

Web Rant Life Style tohto herca opísal ako "herca, ktorý vyzerá, že by mal získavať množstvo ocenení, ale z nejakého záhadného dôvodu sa nedočkal dostatočného rešpektu." Ak sa pozrieme na filmografiu 50-ročného Angličana Owena, môžeme v podstate súhlasiť. V jeho zbierke sa nachádzajú snímky Sin City: Mesto hriechu, Na dotyk, či Elitní zabijaci, pričom za druhú menovanú bol dokonca blízko Oscarovi za vedľajšiu rolu. Najznámejším filmom, v ktorom sa objavil, bol pravdepodobne kritikmi oceňovanýsci-fi akčný triler Potomkovia ľudí.

Mohlo by vás zaujať:Filmový živočích Clive Owen: Stávkari vďaka nemu prišli o peniaze

Kate Mara

Kate Mara je herečka s nesmierne mladistvým zjavom, čo ukazuje aj ako dravá a ambiciózna reportérka v populárnom seriáli z politického prostredia House of Cards. Možno má smolu aj v tom, že je mladšou sestrou herečky Rooney Mara, ktorá pozornosť upútala vo Fincherovke Muži, ktorí nenávidia ženy. Staršejz dvoch súrodenkýň sa ale črtá na lepšie časy, pretože v pripravovanom komiksovom trháku Fantastická štvorka stvárni jednu z hlavných úloh. Bude práve toto ponuka, ktorá ju katapultuje medzi absolútnu špičku? Uvidíme už v lete, kedy sa film chystá do kín po celom svete.

Mohlo by vás zaujať:Zoznámte sa: Shaun the Sheep - baranček, ktorý má štýl

Hugo Weaving

Hlas Megatrona z Transformerov, nenávidený agent Smith z Matrixu, či elfský kráľ Elrond z trilógií Pán Prsteňov alebo Hobit. Resumé rodáka z NigérieHuga Weavinga je vskutku pôsobivé a preto je prekvapujúce, že nie je obsadzovaný do hlavných úloh v blockbusteroch či iných vysoko očakávaných snímkach. Odborníci to pripisujú viacerým dôvodom.Weaving napríklad mnohokrát hrá v maske (Kapitán Amerika: Prvý Avenger, V ako Vendetta), taktiež už spomínané úlohy nemožno považovať za tie, ktoré veľké filmy ťahali.

Mohlo by vás zaujať:Kaderník, predavač, čašníčka: Tieto hviezdy začínali v bežných prácach

Famke Janssen

Holanďanka Famke Janssen si taktiež strihla party v niekoľkých veľkých hollywoodskych franšízach, no nepodarilo sa jej štylizovať do úlohy tej "hlavnej herečky". Jean Grey z komiksovej série X-Men a jej spin-offu Wolverine alebotemná čarodejka Muriel z filmu Janíčko a Marienka: Lovci čarodejníc sú pravdepodobne jej najznámejšie role, čo je celkom škoda. Famke Janssen je totiž podľa kritikov schopná zahrať všetko - od uplakanej domácej "puťky" až po už spomínanú emancipovanú superhrdinku.

Mohlo by vás zaujať:Najznámejšia filmová atrakcia: Toto ste o Hollywoodskom chodníku slávy nevedeli

Mark Ruffalo

47-ročný rodák z Kenoshe je divákom pravdepodobne známy hlavne vďaka úlohe zeleného monštra Hulka, resp. vedca Brucea Bannera z rovnomenného filmu a série Avengers. Niektorí z novinárov ho opisujú ako herca, ktorý v každej snímke vyzerá, že sa zlepšuje,pričom ešte stále nedosiahol vrchol. Prestížneho Oscara mohol získať dvakrát, nepodarilo sa mu to však ani v roku 2011 a ani tento rok za výkon vo filme Foxcatcher (Hon na líšku). Pri jeho kvalitách však rozhodne hádzať flintu do žita nemusí.

Mohlo by vás zaujať:Bezpečnostné opatrenia pri nových Avengeroch: Ako v špionážnom filme!

Elizabeth Banks

"Šťastné Hry o život! Nech šťastie stojí vždy na Vašej strane!" Mánia menom Hry o život, zdá sa, nemá konca, a do výslnia katapultovala napríklad mladučkúJennifer Lawrence. O nej však reč nebude, pretože v sérii snímok na motívy knihy spisovateľkySuzanne Collins si zahralo viacero kvalitných hercov. Vo vedľajšej úlohe extravagantnej Effie Trinket, ktorá si len ťažko zvyká na pohodlný život mimo Capitolu, zažiarila Američanka Elizabeth Banks. Ani jej nechýba nominácia na prestížnejšiu cenu - za účinkovanie v seriáli 30 Rock takmer dvakrát zvíťazila.

Mohlo by vás zaujať:Úspešné Hry o život: Dočkáme sa ďalších filmov?

Stanley Tucci

Je dosť možné, že meno Staney Tucci vám nebude nič hovoriť. 54-ročný umelec, ktorý sa okrem herectva venuje aj režírovaniu, už vyhral Emmy a bol aj nominovaný na Zlatý glóbus, no aj tak sa mu "darí" unikať tej najvýraznejšej pozornosti. Pritom je to herec, ktorý dokáže z nudného filmu spraviť pozerateľný - svoje by o tom vedel rozprávať Peter Jackson, v ktorého kritikmi vlažne prijatejsnímke The Lovely Bones (Pevné puto) si práve Tucci zahral postavu pedofila a sériového vrahaa za tento výkon mu len o chlp ušiel Oscar.

Mohlo by vás zaujať:Priťahujú iba úspech: 10 režisérov, ktorých filmy neskutočne zarábajú

Viac o téme: Mark Ruffalo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu