Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kritici im neprajú: Osem hercov, ktorí čakajú na významnejšie ocenenie

Zoe Saldanaová Zobraziť galériu (12)
Zoe Saldanaová (Zdroj: www.fanpop.com)

Natalie Portmanová, Angelina Jolieová, Johnny Depp alebo Leonardo DiCaprio. Len máloktorý divák nepozná mená týchto hercov. Kým tým patrí pomyselný hollywoodsky Olymp, sú aj takí, ktorí sa len nepozorovane štverajú nahor. A pri tom nevedia, či ich čaká rovnaká sláva ako ich známejších kolegov.

Hollywood je miestom s najväčšou koncentráciou hercov a herečiek na meter štvorcový. Len pár z nich sa však stane slávnymi, začnú zarábať milióny dolárov a ich meno sa dostane aj na Hollywoodsky chodník slávy. Mnohým hercom sa to, hoci len o pomyselný vlások nepodarí, keďže im chýba to „niečo“, čo by ich dostalo na úroveň Natalie Portmanovej alebo Leonarda DiCapria. A tým je niečo ako celo-hollywoodske uznanie. Veľa hercov má povesť nedocenených umelcov, napriek tomu, že čo sa kvalít týka, sa vyrovnajú aj známejším kolegom z brandže. Tu je osemtých najmenej docenených.

Emily Bluntová

32-ročnú Angličanku musíte poznať. V Správcoch osudu bola životnou partnerkou Matta Damona, v Neriadenej strele laškovala s Billom Nighyom s v kino-hite Na hrane zajtrajška zachraňovala svet spoločne s Tomom Cruisom. Napriek tomu, že hráva v mainstreamových i v umeleckejších snímkoch, ceny sa jej zatiaľ vyhýbajú a na konte má jediný Zlatý Glóbus a to za vedľajšiu postavu v menej známej dráme Gideon´s Daughter z roku 2005.

Emily Bluntová
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.7-themes.com)

Jeremy Renner

Kým Emily Bluntová na svoju prvú oscarovú nomináciu stále ešte len čaká, Jeremy Renner ich už má na konte dve, no nepremenil na zisk sošky ani jednu. Renner bol dlho vnímaný ako pomyselný „nahrávač“, keďže vo filmoch, počínajúc Legendami z Dogtownu, cez O 28 týždňov až po Affleckovo Mesto bol vždy tým, kto hral druhé husle. Všetko sa však zmenilo v posledných rokoch, kedy amerického herca obsadili do Bourneovho odkazu a neskôr do Janíčka a Marienky: Lovcov čarodejníc, vďaka čomu sa Rennerova pozícia začína lepšiť. Veď hádajte, kto stvárni legendárneho Steva McQueena v pripravovanom životopisnom filme?


Mohlo by vás zaujať: Bezpečnostné opatrenia pri nových Avengeroch: Ako v špionážnom filme!


Jeremy Renner
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.afterthecut.com)

Kate Maraová

Rodáčku z mesta Bedford si budete možnosť pamätať s Transcendencie s Johnnnym Deppom alebo z filmu HappyThankYouMorePlease, kde si zahrala partnerku Josha „Ted Mosby“ Radnora zo seriálu Ako som spoznal vašu matku. Kate, napriek tomu, že má bohatých a vplyvných rodičov, zatiaľ nemá na veľké príležitosti šťastie a to napriek tomu, že vie pekne spievať i kvalitne hrať. Zmena by mohla nastať s tohtoročnou Fantastickou štvorkou, kde si Kate zahrá postavu Susan Stormovej. Tvorcovia ju uprednostnili napríklad aj pred Saoirse Ronanovou.

Kate Maraová
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.attractivewall.com)

Sean Bean

Napriek tomu, že patrí k tým najuniverzálnejším hercom, ktorý nemá problém so žiadnym žánrom, počínajúc komédiou a drámou, končiac u fantasy a hororu, Sean Bean zatiaľ márne dobíja hollywoodsky Olymp. Za tridsaťročnú kariéru ešte významnejšiu cenu nezískal a skôr ho zdobí nálepka toho, kto vo filmoch vždy zomrie. Ale fanúšikovia Hier o tróny by si tento seriál bez neho už ani nedokázali predstaviť.


Prečítajte si aj toto:: Veľkolepý Pán prsteňov: Tolkien súhlasil len kvôli finančným suchotám


Sean Bean v seriáli
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Anna Kendricková

29-ročnú Annu Kendrickovú si mnohí spájajú s Twilight ságou, no sympatická americká herečka v posledných rokoch ukazuje, že by mohla už čoskoro preniknúť do prvej ligy. Signálom toho bola nominácia na Oscara za stvárnenie postavy vo filme Lietam v tom, no skvelý výkon podala i v kriminálnom thrillere Patrola alebo v dráme Drinking Buddies. Ukazuje sa, že ak Anna príležitosť dostane, väčšinou nesklame.

Anna Kendricková
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.trendymatter.com)

Zoe Saldanaová

Napriek tomu, že ju fanúšikovia zbožňujú, významnejšia cena jej zatiaľ uniká a všetko zostáva len v rovine nominácii. Zoe Saldanaová má toho za sebou už veľa, v posledných rokoch dala o sebe vedieť ako Uhura v novom Star Treku, Gamora v Strážcoch Galaxie alebo Neytiri v Avatarovi. Ani tento silný trojlístok a ani artové The Words jej však k väčšiu úspechu medzi kritikmi nepomohli, no zmena by mohla nastať so životopisnou drámou Nina. Keď už Lincoln získal dvoch Oscarov, mohla by aj Nina čo to uchmatnúť pre seba alebo pre Zoe.


Aj to sa môže stať: Kuriózna chyba: Kino si pomýlilo filmy, namiesto Strážcov Galaxie pustilo iný


Zoe Saldanaová
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.fanpop.com)

Emma Stoneová

Krehká Emma Stoneová patrí medzi najväčšie vychádzajúce hollywoodske hviezdy, no veľké ocenenie sa jej kritici zatiaľ akoby báli dať. A mali na to minimálne dve príležitosti – Čiernobiely svet a Birdman. Ako pri prvom, tak aj pri druhom zostalo len pri nomináciách a tak Emma, označovaná tiež na novú múzu Woodyho Allena, musí stále čakať na svoju prvú veľkú cenu. Čo-to však už nasvedčuje chystaná dobrodružná komédia Aloha, v ktorej by Emma mala dostať oveľa väčší priestor pred svojou kolegyňou Rachel McAdamsovou.

Emma Stoneová
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.latimes.com)

Bridget Moynahanová

Konkurencia medzi herečkami je v Hollywoode skutočne obrovská a v tomto súboji zatiaľ Bridget Moynahanová ťahá za pomyselný kratší koniec. Ceny žiadne, príležitostí skromne a hoci Bridget už viackrát ukázala, že rozhodne vie hrať, tvorcov nepresvedčila. Ja, robot, Obchodník so smrťou alebo minuloročný John Wick sú dobrou pripomienkou kvalít usmievavej americkej herečky. Či však niekedy svoj tieň prekročí je otázne. Ona sama by to určite chcela, veď v Hollywoode má povesť perfekcionistky.


Prečítajte si tiež: Prepadáky roku 2014: 10 najhorších filmov aj so slovami kritikov


Bridget Moynahanová
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: www.fanpop.com)

Viac o téme: Jeremy RennerSean BeanAnna KendrickováBridget MoynahanováEmily BluntováKate MaraováZoe Saldanaová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu