Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Legendárny Terminátor prežil ťažké detstvo: Otec nacista a bitky trstenicou

Arnold Schwarzenegger Zobraziť galériu (4)
Arnold Schwarzenegger (Zdroj: Facebook)

Arnold Schwarzenegger sa preslávil ako legendárny Terminátor. Séria filmov, ktorú začali natáčať pred neuveriteľnými 31 rokmi a uprostred tohto leta dočká ďalšej časti sa vľmi rýchlo stala úspešnou na celom svete. Herec s rakúskymi koreňmi, ktorý sa stal jej tvárou, má dnes už takmer sedemdesiat, no stále je veľmi aktívny. Málokto však vie, že za nepopierateľným úspechom sa skrýva malý chlapec s nacistickým otcom, ktorý sa oňho nezaujímal.

Predstaviteľ legendárneho Terminátora sa narodil v malej rakúskej dedinke, kdeprežil ťažké detstvo aza každú chybu ho trestali trstenicou.Otec, bývalý nacista, sa oňho nikdy nezaujímal a uprednostňoval staršieho syna Meinharda, pretože si myslel, že malý Arnold nie je jeho. Kulturistika, s ktorou začal už ako pätnásťročný,mu však priniesla skutočný úspech, keďže tituly začal získavať už o päť rokov neskôr a nakoniec mu pomohla dostať sa do Spojených štátov.

Arnold Schwarzenegger
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V sedemdesiatich rokoch sa mu podarilo získať prvú rolu vo filme Hercules v New Yorku pod pseudonymom Arnold Strong. Jeho prízvuk bol však natoľko zlý, že ho museli dabovať, možno aj preto v ďalšej snímke hral hluchonemého ostreľovača. Jeho hviezdnu kariéru odštartoval až Barbar Conan ako ajTerminátor a odvtedy mohli fanúšikovia herca vidieť v desiatkach ďalších filmov.

Arnold Schwarzenegger
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V roku 2003 bol zvolený za guvernéra Kalifornie, no ešte aj po tom účinkoval vo viacerých snímkach. Keď o osem rokov neskôr ukončil politickú kariéru, opäť sa s nadšením pustil do práce vo filme a do dôchodku sa jednoznačnenechystá.

Arnold Schwarzenegger
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube)

Viac o téme: TerminátorArnold SchwarzeneggerDôchodok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu