Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príťažlivá filantropka: Kolumbijská herečka dostane výnimočné ocenenie

Sofía Vergara Zobraziť galériu (2)
Sofía Vergara (Zdroj: SITA)

Kolumbijská herečka Sofía Vergara si 8. júna prevezme cenu Nadácie hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG). Štyridsaťdvaročná rodáčka z mesta Barranquilla dostane takzvanú Actors Inspiration Award za podporu neziskových organizácií, ktoré pomáhajú deťom a ľuďom v núdzi. Ocenenie jej udelia v Los Angeles, na šiestom ročníku podujatia Golf Classic, ktoré sa uskutoční v rámci osláv 30. výročia založenia Nadácie SAG.

Vergara bude prvým človekom, ktorý získa Actors Inspiration Award. "Je pre mňa veľká česť dostať cenu od Nadácie SAG. Táto organizácia toho robí naozaj veľa, podporuje umeleckú komunitu a pomáha aj širokej verejnosti. Viem, aké je ťažké nájsť si v tomto meste prácu, som preto šťastná, že existuje Nadácia SAG a pomáha tým, ktorí prežívajú ťažké chvíle," zhodnotila herečka.


Mohlo by vás zaujať:Kráľovné televíznych obrazoviek: Tieto zarábajú milióny dolárov!


Sofía Vergara Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Sofía Vergara je známa predovšetkým ako Gloria Delgado-Pritchett z komediálneho seriálu Moderná rodina (2009). Za túto rolu si vyslúžila po štyri nominácie na Zlatý glóbus a Primetime Emmy a spolu s hereckými kolegami zo seriálu získala štyri Screen Actors Guild Awards v kategórii Najlepšie herecké obsadenie komediálneho seriálu. Zahrala si tiež vo filmoch Štyria bratia (2005), Šmolkovia (2011), Silvestrovská noc (2011), The Three Stooges (2012), Machete zabíja (2013) či Divoká dvojka (2015). V roku 2000 jej diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy, z ktorej sa jej podarilo vyliečiť. O osem rokov neskôr ju magazín Maxim zaradil na 62. miesto rebríčka najpríťažlivejších žien sveta a nechýbala ani v rebríčku 50 najkrajších ľudí podľa magazínu People. Vlani i rok predtým ju magazín Forbes vyhlásil za najlepšie zarábajúcu ženskú hviezdu americkej televízie. Má tiež hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Viac o téme: Sofía Vergara
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu