Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dobyla Hollywood a uchvátila srdcia: Angelinu Jolie čaká veľký deň

Angelina Jolie Zobraziť galériu (4)
Angelina Jolie (Zdroj: SITA)

Štyridsiate narodeniny oslávi 4. júna Angelina Jolie, jedna z najpopulárnejších hollywoodskych herečiek. Okrem hereckých a režisérskych výkonov pútajú pozornosť aj jej humanitárne projekty a dlhoročné aktivity vo funkcii veľvyslankyňa OSN pre utečencov.

Médiá prahnú takisto po novinkách zo súkromného života, Jolie je totiž partnerkou ďalšejhereckejhviezdy - Brada Pitta, a v neposlednom rade mamičkou početnej rodiny.Dcéra slávneho herca Jona Voighta a herečky Marcheline Bertrandovej sa k filmu dostala už v piatich rokoch. Neskôr študovala na Lee Strasberg Theater Institute.

Angelina Jolie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Jolie sa objavila v snímkach Lara Croft - Tomb Raider, Hranice zlomu, Kauza CIA, Salt alebo Cudzinec. V roku 2000 získala Oscara za vedľajšiu úlohu vo filme Narušenie. V posledných rokoch sa venuje aj réžii, v roku 2011 debutovala filmom V krajine krvi a medu, venovaným bosnianskej vojne. Vlani mal premiéru Nezlomný.

Angelina Jolie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Pri natáčaní akčnej komédie Mr. & Mrs. Smith (2005) sa Jolie zoznámila s Pittom a odvtedy spolu žijú; vzali sa vlani v auguste vo Francúzsku. Majú tri biologické deti a ďalšie tri adoptované. Jolie bola predtým vydatá už dvakrát - za hereckéhokoleguJonnyho Lee Millera (rozviedli sa v roku 2000) a Billyho Boba Thorntona (manželstvo sa rozpadlo v roku 2002).

Angelina Jolie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Jolie apeluje na zdravie žien. Tento rok v marci oznámila, že si z obavy pred rakovinou nechala preventívne vyoperovať vaječníky a vajcovody. Pred rokmi si z rovnakého dôvodu nechala odstrániť prsia.

Viac o téme: Brad PittAngelina Jolie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu