Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Krehká blondína? Ani náhodou!: Americké zlatíčko nemá problém so žiadnou rolou

Reese Witherspoon Zobraziť galériu (6)
Reese Witherspoon (Zdroj: SITA)

Svet ju pozná najmä vďaka postave pravej blondínky, no v jej filmovej kariére sa toho skrýva oveľa viac. Nevyhla sa totiž ani dramatickým postavám či akčným scénam. V súčasnosti patrí k najlepšie plateným herečkám a pracovné ponuky nemá núdzu. Krásna a inteligentná Reese Witherspoon.

Reese Witherspoon sa narodila vLouisianne ako vporadí druhé dieťa. Jej celé meno znie Laura Jean Reese Witherspoon. Kvôli pracovným povinnostiam otca vyrastala prvé štyri roky vNemecku, ktorý bol dôstojníkom americkej armády. Po návrate na domovinu prežila skoro celé detstvo vNashville, kde študovala na prestížnej škole Harpeth Hall School.

Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Navždy teenagerkou?

Prvá vážna herecká príležitosť sa jej dostala vdráme Man in the Moon, kde stvárnila neposedné dievča prežívajúce svoju prvú veľkú lásku. Aj keď sa postupne začala čoraz viac venovať herectvu, rozhodla sa, že vzdelanie je pre ňu dôležitejšie. Preto sa vybrala študovať anglickú literatúru na Stanford. Odtiaľ ju však opäť zlákalo herectvo apríležitosť zahrať si vdvoch filmoch – Freeway aneskôr Fear – vďaka ktorým ukázala, že aj postavy sdrsným životom sú pre ňu malinou. Tieto snímky ju akoby predviedli filmovej spoločnosti atak sa dostala na výslnie.


Pravá blondína má opäť plno práce: Čaká ju táto rozprávková rola


Aj kvôli predošlým snímkam sa dostala do fantazijnej komédie Pleasantville, kde si zahrala stredoškoláčku, ktorá sa pomocou diaľkového ovládača dostala do podivného čiernobieleho mestečka. Jej mladistvý vzhľad je dopomohol kviacerým postavám vteenagerskom veku. Tak sa objavila vkomédii Nebezpečná zásielka či Nebezpečné známosti.

Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Nepredvídateľná pravá blondína aj zberateľka bielizne

Jej azda najväčším komerčným úspechom bol celkom naivný príbeh oPravej blondíne, ktorá sa úspešne dostala na právo na Harvard. Nielenže sa komédia zaradila medzi najviac vynášajúce filmy, ale Reese sa vďaka nej stala jednou znajlepšie platených herečiek


Príťažlivá filantropka: Kolumbijská herečka dostane výnimočné ocenenie.


Je vášnivou zberateľkou starožitnej bielizne avýšiviek, čo sa jej mohlo zísť pri natáčaní historických filmov Trh márnosti aJe dôležité mať Filipa.

Chopila sa aj šance spolupracovať na životopisnom filme, atak vznikla snímka Walk the line oživote Johnnyho Casha. Táto rola jej vyniesla prvý Zlatý glóbus aj Oscara za najlepší ženský výkon vhlavnej úlohe. Filmom, ktoré trhajú srdce sa rozhodne nevyhýba, takže sa zúčastnila aj na snímke Voda pre slony či The good lie, ktorá sa venovala problematike utečencov zvojakmi obliehaného Sudánu.

Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Vroku 2004 bola vyhlásená za najlepšiu filmovú hviezdu a jej vzorom je Meryl Streep. Venuj sa rôznym charitatívnym aktivitám asama sa zaraďuje medzi feministky.


Mr. Bean či Matt Damon zvládli aj najznámejšie univerzity


Toto ste určite nevedeli:

  • obľúbenými prázdninami je Veľká noc
  • ak by bola hip-hoperka, jej meno by bolo Lil' Spoon
  • najlepšou vecou na tom, že je matkou, je jedenie vyprážaného kurčaťa rukami
  • milovanou Disneyho postavičkou je Tinkerbell, ktorú si zrejme aj vblízkej budúcnosti zahrá

Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

  • Vroku 2004 hrala vo Vanity Fair matku Roberta Pattinsona (hoci bola scéna zfilmu nakoniec vystrihnutá) aosedem rokov neskôr si vsnímke Voda pre slony zahrali milencov.
  • ak chcete Reese zbaliť, na prvé rande ju vezmite na korčule
  • Pri natáčaní Veľmi nebezpečných známostí dokázala, akú má silu. Po dvanásťhodinovom natáčaní, kedy mala dať Ryanovi poriadne poza uši, sa Ryan od bolesto povracal. Poriadne ho rozboleli zuby ana tvári mal obrovskú modrinu.

Reese Witherspoon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Reese Witherspoon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu