Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Richard Gere v Karlových Varoch: Sám moderoval reláciu, ktorej bol hviezdou!

Richard Gere Zobraziť galériu (2)
Richard Gere (Zdroj: SITA)

Tretím filmom, ktorý Richard Gere osobne uviedol na karlovarskom festivale, bola po otváracej snímke Time Out of Mind a populárnej komédii Pretty Woman, vrelo aplaudovanej tisíckami divákov v Letnom kine, filmová dráma Franny.

Herec, ocenený Krištáľovým glóbusom za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii, ich predstavilpred polnocou spolu s režisérom a scenáristom Andrewom Renzim. Divákom vo Veľkom sále Thermal sa dostalo bonusu, keď pred projekciou sledovali na javisku natáčaniatalk show Mareka Ebena Plaváreň.

Interview charakterizoval humor oboch protagonistov. Gere sa napríklad veľmi začudoval, že jeho Pretty Women má o Vianociach na obrazovkách v Česku dvoch konkurentov- Popolušku a ruského Mrázika. A potom už sa reč stočila na herectvo a Gere názorne ukazoval, ako vie hrať chrbtom ku kamere."Herec sa musí vždy pripravovať na svoje role, či už je to bezdomovec alebo Americký gigolo," pripomenul jednu z tých slávnych. V Pretty Woman uplatnil svoju hru na piano, keď v noci v hotelovom bare zvádzal krásnu Vivien. "Bola to improvizácia- a podarila sa na prvú dobrú," povedal. V muzikáli Chicago zase stepoval. "To som sa učil tak dva-tri mesiace, ale natočilo sa to za hodinu. Pripomenul som si tak svoje začiatky, keď som účinkoval v divadelných muzikáloch," vysvetlil.

Richard Gere
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Doslova soslzou v oku rozprával o filme Hačikó - príbeh psa, v ktorom sa v úlohe univerzitného profesora ujal opusteného psíka a vzniklo medzi nimi silné puto. "Keď som čítal scenár, tak som plakal, a stalo sa mi to aj potom, keď som o filme niekomu rozprával," priznal.Reč sa stočila aj na dalajlámu, ktorý oslávi v týchto dňoch osemdesiatiny. "Som jeho študent, žiak a priateľ," uviedol Gere. Dalajláma podľa neho berie ľudí veľmi vážne, chce každému pomáhať, ale pritom má aj humor, ktorým vie odľahčiť situáciu. O herectvevšak spolu príliš nehovorili.

Keď mu Eben poďakoval za rozhovor, hollywoodsky herec sa začudoval, že už je koniec. Na javisko pozval celú delegáciu filmu Franny a ujal sa moderovanie sám."Richard Gere je stále fešák," povedal český režisér Andrew Renzi, ktorý touto snímkou v celovečernej tvorbe debutoval. Je vychádzajúcouhviezdou amerického nezávislého filmu, jeho film je ďalším z pozoruhodných a ambicióznych projektov, ktoré svojim menom a sugestívnym herectvom Gere zaštítil.

Viac o téme: Richard GerePretty WomanFrannyTime Out of MindMarek Eben
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu