Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvláštna požiadavka britského herca Benedicta Cumberbatcha: Nefilmujte ma!

Benedict Cumberbatch Zobraziť galériu (2)
Benedict Cumberbatch (Zdroj: SITA)

Anglický herec Benedict Cumberbatch požiadal fanúšikov a fanúšičky, aby nefilmovali hru Hamlet, v ktorej stvárňuje titulnú úlohu. Tridsaťdeväťročný rodák z Londýna tak urobil, keď po predstavení v londýnskom divadle Barbican vyšiel z budovy a prihovoril sa divákom.

„Nemusí to byť niekto z vás, no je to očividné,“ povedal Cumberbatch s tým, že si v hľadisku všimol kamery a červené svetielka. „Pre herca nie je nič nepríjemnejšie a odrádzajúcejšie,“ vysvetlil svoje pohnútky, pričom ale zdôraznil, že v tejto chvíli ho nakrúcať môžu. „Čo naozaj chcem, je získať si vás na svoju stranu. Nepoužívam sociálne médiá a ocenil by som, ak by ste toto zverejnili na Twitteri či blogu,“ vyzval ich. Hamlet s Cumberbatchom v hlavnej úlohe mal premiéru 5. augusta a uvádzať ho budú do konca októbra.

Benedict Cumberbatch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Benedict Cumberbatch je známy najmä vďaka účinkovaniu v seriáli Sherlock (2010), za ktorý ho nominovali na Zlatý glóbus, Primetime Emmy či televízne ceny BAFTA, pričom jednu Emmy sa mu podarilo získať. Nominácie na televízne ceny BAFTA získal aj za stvárnenie Stephena Hawkinga v televíznomfilmeHawking (2004) a vedľajšiu rolu v dráme Small Island (2009). Objavil sa tiež v snímkach Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011), Jeden musí z kola von (2011), 12 rokov otrokom (2013), Star Trek: Do temnoty (2013), The Fifth Estate (2013), Blízko od seba (2013) či miniseriáli Koniec prehliadky (2012). Svoj hlas prepožičal drakovi Smaugovi a Nekromantovi v trilógii Hobit (2012, 2013 a 2014) Petra Jacksona i vlkovi v animovanomfilmeTučniaky z Madagascaru (2014). Predstavil sa tiež v životopisnej dráme Kód Enigmy (2014), pričom stvárnenie kryptoanalytika a matematika Alana Turinga mu vynieslo nominácie na filmovú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara.

Viac o téme: Benedict Cumberbatch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu