Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Richard Gere prešiel mnohými fázami života: Byť sexsymbolom je len ilúzia

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Americký herec Richard Gere vyhlásil, že sa nikdy nepovažoval za sexsymbol. Rodák z Philadelphie to prezradil v rozhovore pre britský týždenník Hello!.

"Nikdy som sa necítil ako sexsymbol. Je to len ilúzia. Ale práca, ktorú robím a to, čo do nej vkladám, pôsobí na ľudí a na to môžem byť hrdý," uviedol.Herec taktiež vyhlásil, že jednou z najväčších radostí v jeho živote, je 15-ročný syn Homer, ktorého matkou je Carey Lowell.

Richard Gere so svojím synom Homerom
Zobraziť galériu (4)
Richard Gere so svojím synom Homerom  (Zdroj: internet)

"Láska a väzby s tými, ktorých milujete, sú v živote to najdôležitejšie. Život je radosť a jednou z mojich najväčších radostí je byť otcom a starať sa o syna," povedal 66-ročný Gere, ktorý sa podľa vlastných slov cíti na 26.

Gere a jeho v súčasnosti už bývalá žena Carey Lowell
Zobraziť galériu (4)
Gere a jeho v súčasnosti už bývalá žena Carey Lowell  (Zdroj: internet)

"Musíte prijať všetky fázy života a oceniť, že sa s pribúdajúcimi rokmi vyvíjate po duchovnej stránke a tiež v ďalších smeroch, napriek tomu, že vaše telo je opotrebovanejšie," dodal.


Mohlo by vás zaujímať:Na priestor si nepotrpia: Týmto filmom stačilo jedno jediné miesto


Richard Gere začínal s herectvom v 70. rokoch minulého storočia, no hviezdou a zároveň sexsymbolom sa stal až vďaka hlavnej role v dráme Americký gigolo (1980). Túto pozíciu si upevnil snímkou Dôstojník a gentleman (1982) či dnes už kultovou romantickou komédiou Pretty Woman (1990).

Richard Gere prešiel mnohými
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Po nej sa objavil vo filmoch ako Návrat Sommersbyho (1993), Prvý rytier (1995), Prvotný strach (1996), Nevesta na úteku (1999), Jeseň v New Yorku (2000), Proroctvo z temnôt (2002), Neverná (2002), Smiem prosiť? (2004), Partička B. D. (2007), Noci v Rodanthe (2008), Najlepší z Brooklynu (2009), Hačikó - príbeh psa (2009), Smrteľné lži (2012), Mládeži neprístupné (2013) či Druhý báječný hotel Marigold (2015).V roku 1999 ho magazín People označil za najsexi muža na svete a o štyri roky neskôr sa tešil zo Zlatého glóbusu v kategórii Najlepší herec v komédii alebo muzikáli za výkon v snímke Chicago (2002).

Viac o téme: Richard GerePretty Woman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu