Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Budú ešte úspešnejší? Prominentné deti kráčajú v šľapajach svojich slávnych rodičov

Dakota Johnson Zobraziť galériu (7)
Dakota Johnson (Zdroj: SITA)

Deti slávnych hereckých hviezd často po svojich rodičoch podedia nielen atraktívny vzhľad, ale i herecký talent a túžbu stať sa aspoň sčasti takým slávnym či slávnou. Hereckú kariéru rozbiehajú s výdatnou podporou svojich rodičov, no úloha presvedčiť o svojich schopnostiach aj filmových tvorcov, zostáva v plnej miere na nich. Ktorým sa to podarilo a ktorí pod ťarchou slávneho mena len trpia?

Scott Eastwood

29-ročný syn úspešného herca, režiséra aproducenta Clinta Eastwooda aletušky Jacelyn Reeves začínal svoju hereckú kariéru pred šiestimi rokmi ako Scott Reeves. Chcel sa totiž vyhnúť protekcii, ktorú by mu slávne priezvisko jeho otca určite zaručilo. Odva roky neskôr však okúsil silu otcovho priezviska aodvtedy vhereckej bradži pôsobí ako Scott Eastwood apríslušnosť kslávnemu otcovi skôr rád zvýrazní než zamlčiava. V2015 priznal, že sa uchádzal orolu vkaždom zotcových filmov, no šancu dostal až vroku 2009 vo filme Invictus. Tento rok si zahral hlavnú úlohu vSparksovom filme The Longest Ride azdá sa, že sa mu dariť bude aj naďalej. Budúci rok by sa mal do kín dostať film oEdwardovi Snowdenovi, americkom počítačovom expertovi, ktorý poskytol novinárom dokumenty osledovacích aktivitách špičkových amerických úradov. Zahrať by si tam mal po boku zvučných hereckých mien ako Nicolas Cage či Joseph Gordon-Levitt.

Scott Eastwood
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Emma Roberts

24-ročná dcéra Erica Robertsa azároveň neter slávnejšej Julie Roberts nie je vhereckých kruhoch žiadnym nováčikom. Talent akrásu podedila najmä po slávnej tete ahrať začala už ako 9-ročná. Objavila sa vmnohých teenagerských filmoch, no jednu zpostáv stvárnila aj vhviezdami nabitom filme snázvom Valentín (2010), kde si, mimochodom, zahrala aj Julia. Stetou sa v tom čase na pľaci nestretla po prvýkrát. Vroku 2001 získala minirolu vo filme Zlatíčka pre každého – lepšie povedané, mihla sa vňom ako „dievča vo fialovom tričku“. Emma Roberts sa teda už od detstva pohybuje výhradne vexkluzívnej spoločnosti a zdá sa, že ako vsúkromnej, tak vpracovnej sfére sa jej mimoriadne darí. Tohto roku sa totiž objaví dohromady vtroch snímkach.

Emma Roberts
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Willow aJaden Smith

Jeden znajvplyvnejších anajlepšie platených Hollywoodskych hercov Will Smith má, zdá sa, geneticky silnú výbavu. Herecké vlohy totiž podedili všetky jeho tri deti. Trey (22), Jaden (17) aj Willow (14) si už teraz zarábajú herectvom. Trey Smith je zprvého manželstva sherečkou Sheree Zampino, Jaden aWillow zdruhého manželstva s Jadou Pinkett Smith. Mladšie deti Willa Smitha dostali do vienka aj hudobný talent. DcéraWillow sa prezentuje predovšetkým ako speváčka, herečka atanečníčka. Jadena zaujíma najmä herectvo aaž potom rap. Slávne priezvisko spôsobilo, že obe deti prominentného hereckého páru mnohé americké médiá už vmladom veku označujú za najvplyvnejšie vychádzajúce hviezdičky šoubiznisu. Každý znich sa už objavil po boku svojho otca vo filmoch Muži včiernom (2002), Šťastie na dosah (2006) Ja, legenda (2007) aPo zániku zeme (2013). Zdá sa, že slávny ocko chce byť pri každom úspešnom kroku svojich talentovaných ratolestí.

Willow a Jaden Smith
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Rumer Willis

27-ročná, najstaršia dcéra bývalého hereckého páru Demi Moore a Bruce Willis má ešte dve pokrvné sestry Scout (24) aTallulah (21) adve sestry zotcovho druhého manželstva sEmmou Heming, Mabel Ray (3) aEvelyn Penn (1). Vo filmoch začala účinkovať ako sedemročná. Najskôr sa objavila v snímkeTeraz apotom (1995) so svojou mamou, nasledujúci rok si zahrala vo filme Striptíz, taktiež so svojou mamou. Slávny otec si ju pod filmový patronát zobral vsnímkach Môj sused zabijak (2000) aRukojemník (2005). Odvtedy hrala vďalších projektoch, avšak žiadna prevratná rola sa jej doposiaľ neušla. Ako to už zvykne bývať, deti slávnych rodičov sú častopod drobnohľadom médií, vďaka čomu Rumer vmladosti trpela depresiami, ktoré potláčala prejedaním sa anáslednými hladovkami. Keďže ako dievča podedila nie príliš lichotivé črty po otcovi, bulvár často prinášal menej atraktívne fotky slávnej dcéry úspešných rodičov spalcovými titulkami, kde ju nazývali zemiakovou tvárou. Tento rok Rumer vystúpila ztieňa, keď si vobľúbenej tanečnej šou Dancing with the Stars so svojím profesionálnym partnerom vytancovala trofej pre najlepšie tancujúcu hviezdu anajmä stratené sebavedomie.

Rumer Willis
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Lily Collins

26-ročná herečka britsko-amerického pôvodu je dcérou speváka Phila Collinsa aameričanky Jill Tavelman, ktorá bola Philovou druhou manželkou. Po rozvode rodičov sa Lily smatkou presťahovala do Los Angeles avštátoch začala študovať. Vroku 2009 si zahrala jednu zhlavných úloh vmimoriadne úspešnej snímke Splnený sen po boku slávnej Sandry Bullock. Odvtedy sa objavila vhlavnej úlohe Snehulienky vrovnomennom filme zroku 2012, kde si jej macochu zahrala Julia Roberts. Hlavnú úlohu zamilovanej obetavej kamarátky stvárnila vo filme Sláskou, Rosie (2014). Zdá sa, že pred Lily je ešte sľubná aúspešná kariéra. Vkrehko vyzerajúcej mladej herečke sa totiž spája nenútená britská elegancia, múdrosť ašarm samerickou priebojnosťou acieľavedomosťou.

Lily Collins
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Dakota Johnson

25-ročná Dakota je jedinou dcérou bývalého hereckého páru Mellanie Griffith aDona Johnsona. Napriek tomu sa môže pochváliť šiestimi ďalšími súrodencami, oštyroch sa postaral otec aodvoch zasa slávnejšia mama. Jej nevlastným otcom je Antonio Banderas. Vroku 1999 debutovala vsnímke Leto vAlabame spolu snevlastnou sestrou Stellou Banderas. Zahrali si tam dcéry svojej biologickej matky Melanie Griffith. Aaby toho nebolo málo, film režíroval, vtedy už jej nevlastný otec Antonio. Po tejto snímke sa objavila ešte asi vôsmich viac či menej úspešných filmoch, no ako už všetci vieme, najväčší herecký rozruch okolo jej mena vyvolala až erotická snímka 50 odtieňov sivej (2015). V nej odhodila zábrany ahanblivosť anaplno predviedla, že pozornosť verejnosť vie získať aj bez známeho priezviska svojich slávnych rodičov.

Dakota Johnson
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Max Irons

29-ročný Max sa narodil vLondýne írskej herečke Sinéad Cusack aslávnejšiemu britskému oscarovému hercovi Jeremymu Ironsovi. Hereckú kariéru odštartoval vo filme Božská Júlia (2004), kde si zahral nielen jeho slávny otec, ale iAnnette Bening. Vroku 2009 si zahral vsnímke Dorian Grey vhlavnej úlohe sColinom Firthom, otrochu väčšiu úlohu získal vo filme Červená Karkulka (2011) po boku Amandy Seyfried, no najviac priestoru dostal až vroku 2013 vo filme americkej produkcie snázvom Hostiteľ. Zdá sa, že filmoví tvorcovia sa oMaxa príliš netrhajú, no na nedostatok pozornosti si vďaka slávnemu priezvisku zrejme sťažovať nemôže.

Max Irons
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Willow SmithDakota JohnsonScott EastwoodJaden SmithRumer WillisEmma RobertsLily CollinsMax Irons
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu