Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Talentovaný Tom Hanks zahrá čokoľvek: V týchto filmoch ho milujeme

Forrest Gump Zobraziť galériu (8)
Forrest Gump

Patrí k hollywoodskej hereckej elite a dokáže zahrať snáď čokoľvek. Zaslúžene získal množstvo významných ocenení a diváci ho milujú najmä kvôli nezabudnuteľným filmom, v ktorých stvárnil nenapodobniteľné postavy. Tieto snímky s hviezdnym Tomom Hanksom zbožňujeme. A čo vy?

Bezsenné noci v Seattli (1993)

Tom Hanks, Bezsenné noci
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: tasteofcinema.com)

Vtejto romantickej dráme sa predstavil po boku šarmantnej Meg Ryan. Tom Hanks stvárňuje trúchliaceho muža, ktorý po smrti manželky ostáva na výchovu syna úplne sám. Ten však otcovi túži nájsť partnerku adonútiť ho hovoriť otom, ako mu manželka chýba. Najväčšou kvalitou je bezpochyby Hanksova postava roztomilého otca, ktorý sa často dostáva do rozpakov azo žien je úplne zmätený.


Pamätáte si všetky? Najznámejšie filmové výroky, ktoré takmer zľudoveli


Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Tom Hanks, Zachráňte vojaka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: tasteofcinema.com)

Spojenie Stevena Spielberga aToma Hanksa nemohlo skončiť inak ako výborne, preto bol tento film spolu sForrestom Gumpom vybraný na to, aby bol zachovaný pre budúce generácie. Hanks hrá postavu kapitána Millera, ktorý má so skupinou šiestich mužov lokalizovať vojaka Ryana. Film sa zameriava na Millera, ktorý sa usiluje navigovať svojich vojakov vo vojnou zničenom Francúzsku. Jeho charakter je ukázaný aj na tom, že súcití srodinami aj nemeckých vojakov. Bohužiaľ, táto výprava je pre Millera fatálna. Vkaždom prípade však Toma Hanksa vkapitánovi Millerovi zbožňujeme, veď toľko ľudskosti aobetavosti sa tak často nevidí.

Forrest Gump (1994)

Tom Hanks a Haley
Zobraziť galériu (8)

Forrest Gump patrí knajlepším filmom vôbec, navyše Tom Hanks získal za neobyčajnú postavu Oscara za najlepší herecký výkon. Film zobrazuje niekoľko desaťročí Forrestovho života, počas ktorých ovplyvňuje hlavné udalosti amerických dejín tých rokov. Aj keď sa nezaradil ktým najmúdrejším ľuďom, svojou takpovediac detskou logikou chápal všetky udalosti dosť svojsky. Zažíva neobyčajné udalosti – stretne sa sJohnom F. Kennedym, bojuje vo Vietname, získa štipendium na prestížnej univerzite, ovplyvni Johna Lennona pri tvorbe piesne Imagine, odhalí aféru Watergate no askvele sa mu darí spredajom kreviet. Bežný život, nie? Hanks prejavil mimoriadne schopnosti pri komentovaní Forrestových životných udalostí. Zároveň sa ukázal ako pán herec, veď vďaka nemu všetci tak Forresta Gumpa zbožňujeme.


Miláčik publika Tom Hanks: Možno z neho bude slávny pilot


Zelená míľa (1999)

Tom Hanks, Zelená míľa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: tasteofcinema.com)

Zelená míľa je často považovaná za najlepšiu adaptáciu románu Stephena Kinga. Tom Hanks stvárňuje väzenského dozorcu Paula Edgecomba, ktorý má na starosti väzňov odsúdených na trest smrti. Paul na rozdiel od ostatných dozorcov zniektorými väzňami sympatizuje arozpráva sa snimi. Snímka sa zameriava najmä na väzňa, ktorý svojou veľkosťou môže dozorcom spôsobovať problémy, no správa sa veľmi pokojne. Väzeň John Coffey má schopnosť liečiť, čo je paradoxne svojim spôsobom dôvod jeho uväznenia. Dozorca sa mu usiluje pomôcť apresvedčiť všetkých ojeho nevine azároveň sa správať profesionálne. Ide otakú miernejšiu Hanksovu rolu, no nestráca nič na autenticite avďaka nemu sa divák dostáva do krásnych dojímavých scén. Jednoducho, Zelenú miľu treba vidieť.

Terminál (2004)

Tom Hanks, Terminál
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: tasteofcinema.com)

Tom Hanks letí ako Viktor Navorski do New Yorku, no kvôli problémom sdokladmi nemôže vstúpiť na americkú pôdu. Po neúspešnom pokuse vrátiť sa domov musí ostať na letisku, ktoré sa stáva jeho dočasným domovom. Film opisuje izolovaného muža obklopeného množstvom ľudí, ktorý si postupom času nachádza na letisku rôzne pomocné práce, diskutuje spersonálom adokonca si nachádza lásku. Komické situácie vytvára Viktorov silný prízvuk arady nepochopení. Hanks vo svojej postave vytvoril priateľský, úprimný anevinný charakter, ktorý sa stal nešťastnou obeťou meniacej sa politiky. Dobrý film, čo vám poviem.


Hviezdne páry v ľúbostných snímkach: Tieto dvojice jednoducho patria k sebe


Zachráňte pán Banksa (2013)

Tom Hanks, Zachráňte pána
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: tasteofcinema.com)

Otom, že Tom Hanks nezaháľa ani vposledných rokoch, svedčia viaceré filmy. No to že nestratil nič na kvalite jednoznačne dokazuje spolupráca sEmmou Thompson. Hanks sa predstavil vúlohe Walta Disneyho včase, keď sa usiluje spracovať známy muzikál Mary Poppins. Zvádza boj so samotnou autorkou, ktorá odmieta všetko, čo jej navrhnú. Tom Hanks vytvoril vpostave Disneyho svojhlavého no chápajúceho zamestnávateľa acitlivého otca. Obe herecké esá sa vhodne spojili avytvorili tak vskutku sympatickú snímku, ktorý stojí za pozretie.

Viac o téme: Tom Hanks
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu