Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

DiCaprio berie herectvo vážne: Pochovali ho v snehu a chodil nahý v mraze!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: internet)

Príbeh amerického lovca kožušín a prieskumníka Hugha Glassa predstaví film Revenant: Zmŕtvychvstanie. Príbeh je inšpirovaný skutočnou udalosťou - Glass bol v roku 1823 zranený pri výprave, ktorej cieľom bolo zmapovať rieku Missouri. Muži, ktorí sa o lovca mali postarať ho opustili, on ale zázračne prežil. Snímka s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe bude do kín uvedená 14. januára.

"Revenant je nielen drsným príbehom o prežitie, ale aj o nádeji," povedal režisér a producent snímky Alejandro Gonzáles Iñárritu. "Bolo pre mňa dôležité, aby som o tomto dobrodružstve rozprával s úžasom a pritom objavoval ako prírodu, tak ľudskú povahu," dodal režisér, ktorý sa preslávil najmä ako autor oscarového filmuBirdman.

DiCaprio berie herectvo vážne:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: theguardian.com)

Hranie Glassa bolo vraj pre DiCapria veľmi náročné. V absolútnej väčšine filmu vôbec nehovorí, musel teda všetky pocity vyjadriť len výrazom tváre. Veľmi emotívnaje potom chvíľa, kedy je Glass po zranení zoslabnutýa musí sa prizerať tomu, ako mu jeden z jeho spolupracovníkov zavraždí syna.

DiCaprio berie herectvo vážne:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať:DiCapria by sme možno takto nikdy nepoznali: Toto malo byť jeho meno?​


V Iñárritovomfilme je to vraj hlavne túžba po pomste, ktorá Glassa ženie vpred. "Je to o sile ľudského ducha. Príbeh Hugha Glassa je legendou, ale Alejandro využíva tento folklór, aby preskúmal, čo to naozaj znamená, keď všetko hrá proti vám. Čo je človek schopný vydržať a čo sa stane, keď to vydrží," povedal o filme DiCaprio.

DiCaprio berie herectvo vážne:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Herec vraj natočil väčšinu z kaskadérskych výkonov sám: bol pochovaný v snehu, chodil nahý v mínus piatich stupňoch, skočil aj do ľadovej rieky. Každý z týchto okamihov mu vraj pomohol pochopiť silu Glassovy vôle. "Pri natáčaní sa nám do cesty postavili snáď všetky mysliteľné prekážky, ale je to film o utrpení, takže maximálna miera autenticity bola priamo žiadaná," ​​uzavrel DiCaprio.

Viac o téme: Leonardo DiCaprioRevenant: Zmŕtvychvstanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu