Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Sean Penn sa stretol s mexickým drogovým bossom: Prispel k jeho zatknutiu!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

Mexický drogový boss Joaquín Guzmán sa po svojom júlovom úteku z väznice stretol vo svojom úkryte s americkým hercom Seanom Pennom. Potom mu poskytol na diaľku rozhovor, ktorý v sobotu zverejnil časopis Rolling Stone. Mexickým úradom to vraj pomohlo k opätovnému zadržaniu Guzmána v piatok.

Guzmán sa v sobotu vrátil do väzenia s najvyššou ostrahou, odkiaľ vlani v júli utiekol 1,5 kilometra dlhým tunelom, ktorý viedol zo sprchy v jeho cele do rozostavaného domu v poliach.Stalo sa tak po tom, čo bol v piatok po prestrelke, ktorá si vyžiadala päť mŕtvych, zatknutý vo svojom rodnom štáte Sinaloa, v meste Los Mochis.

Guzmán údajne Pennovi povedal, že poslal do Nemecka inžinierovna trojmesačné školenia, aby sa dozvedeli, ako sa vyhnúť problémom pri výkopoch v blízkosti "hladiny podzemnej vody pod väznicou".


Mohlo by vás zaujímať: Sean Penn sa bude súdiť: Známy filmár ho obvinil z domáceho násilia!


VIDEO Sean Penn sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: news.vice.com)

Mexickej vládne zdroje dnes uviedli, že rozhovor so Seanom Pennom bol jedným z faktorov, ktorý prispel k dolapeniu Guzmána. Interview dohodla mexická herečka Kate Del Castillová, ktorá hrala mexickú drogovú kráľovnú v známom televíznom seriáli. Guzmán bol v kontakte s hercami a producentmi, pretože sa chystal natočiť autobiografický film.

Zatknutie Joaquína
Zobraziť galériu (5)
Zatknutie Joaquína  (Zdroj: SITA)

V rozhovore sa Penn okrem iného pýta Guzmána, či sa domnieva, že je zodpovedný za vysokú mieru drogovej závislosti vo svete. "Nie, to nie je pravda, pretože až nastane deň, keď odídem zo sveta, nijako sa nezmení," odpovedá Guzmán. Líči tiež svoje detstvo v chudobnej rodine či pestovanie marihuany na začiatku svojej dráhy drogového priekupníka. Prehlasuje tiež, že drogy v mladosti vyskúšal, ale posledných 20 rokov ich neužíval a nikdy odnich nebol závislý.


​Mohlo by vás zaujímať: Búrlivák a zvodca krásnych žien: Exmanžel Madonny a oscarový herec oslavuje


VIDEO Sean Penn sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Guzmánov drogový kartel Sinaloa kontroluje veľkú časť obchodov s kokaínom, marihuanou a metamfetamínom v USA. Mexickéúrady dali v sobotu najavo odhodlanie vydať Guzmána Spojeným štátom, ktoré ho viniaokrem iného z prania špinavých peňazí.

VIDEO Sean Penn sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Guzmán, ktorý má prezývku El Chapo (prcek) kvôli svojej výške 168 centimetrov, bol v Mexiku odsúdený už v 90. rokoch ku dvadsiatich rokom za vraždu a obchodovanie s drogami. V januári 2001 sa mu podarilo utiecť z väznice s maximálnou ostrahou v dodávke voziacejbielizeň z práčovne. Vtedy bol na úteku 13 rokov, než bol chytený vo februári 2014.

Viac o téme: Sean PennJoaquín Guzmán
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu