Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Má nielen talent ale i obrovské srdce: Toto je od Jennifer Lawrence skutočne štedrý dar

Jennifer Lawrence Zobraziť galériu (2)
Jennifer Lawrence (Zdroj: SITA)

Americká herečka Jennifer Lawrence venovala dva milióny dolárov (v prepočte približne 1,77 milióna eur) na výstavbu nového oddelenia detskej nemocnice v jej rodnom Louisville v štáte Kentucky.

Oddelenie bude určené pre deti, ktoré absolvovali rôzne operácie srdca. Dvadsaťpäťročná herečka okrem toho vyzvala ľudí, aby skúsili vyzbierať ďalšie dva milióny dolárov na doplnkové vybavenie.

Jennifer Lawrence
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Jennifer Shrader Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vofilmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaniach s názvami Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015).


Mohlo by vás zaujímať:Sláva im nestúpla do hlavy: Herci, s ktorými je radosť spolupracovať


Za účinkovanie v dramédii Terapia láskou (2012) získala Zlatý glóbus a Oscara, pričom na druhé menované ocenenie ju znovu nominovali aj vďaka snímke Špinavý trik (2013). Vďaka tejto krimi dráme si napokon v roku 2014 odniesla Zlatý glóbus za Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Jej zatiaľ tretí Zlatý glóbus jej tento rok vyniesla úloha v životopisnej snímke Joy (2015), za ktorú môže tento mesiac získať aj Oscara. Lawrence je známa aj ako mutantka Raven Darkhölme s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Túto postavu stvárni aj vofilmeX-Men: Apocalypse, ktorý by mali do slovenských kín uviesť 19. mája.

Viac o téme: Jennifer Lawrence
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu