Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Meg Ryan, Helen Mirren či Charlie Sheen: Volajú sa celkom inak - a o dosť horšie!

Martin Sheen a Charlie Sheen Zobraziť galériu (17)
Martin Sheen a Charlie Sheen (Zdroj: aceshowbiz.com)

Mnohí umelci sa pri rozbehu svojej kariéry rozhodnú pre zmenu rodného mena, preto ich často poznáme iba pod pseudonymami. Niektorých inšpirovali ich idoly, iní sa túžili odlíšiť, alebo len jednoducho chceli, aby ich mená zneli viac anglicky.

Olivia Wilde

Skutočné meno: Olivia Jane Cockburn

Rodená Newyorčanka Olivia Wilde si zmenila meno ešte počas strednej školy. Údajne sa inšpirovala menom írskeho spisovateľa Oscara Wildea.

Olivia Wilde
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Whoopi Goldberg

Skutočné meno:Caryn Elaine Johnson

Šesťdesiatročná herečka akomička sa pri výbere svojho umeleckého mena nechala inšpirovať skutočne zaujímavou vecou. Whoopee cushion je anglický výraz pre „prdiaci vak“. Samotná herečka sa nechala počuť, že ju ľudia zvykli prirovnávať práve ktomuto predmetu. Dôvodom bol údajne fakt, že ani ona vsebe nedusila svoje myšlienky ačo mala na srdci, to aj náležite prezentovala. Priezvisko Goldberg zasa podľa jej matky znie viac židovsky, než rodné priezvisko Johnson, čo by jej vkariére mohlo len pomôcť.

Whoopi Goldberg
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: wikia.com)

Portia de Rossi

Skutočné meno:Amanda Lee Rogers

Austrálčanka kompletne zmenila svoje meno ipriezvisko ešte ako tínedžerka. Vraj chcela začať nový život. Pri výbere krsného mena sa inšpirovať nechala postavou zjedného zo Shakespearových diel apri priezvisku zas talianskymi menami.

Portia de Rossi a
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Mr. Bean či Matt Damon zvládli aj najznámejšie univerzity


Woody Allen

Skutočné meno:Allan Stewart Konigsberg

Jeden znajúspešnejších režisérov všetkých čias zmenu svojho mena zoficiálnil aj na príslušnom úradne. Ešte vsedemnástich si vybral meno Heywood Allen, zčoho vzniklo skrátená verzia Woody.

Woody Allen
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Helen Mirren

Skutočné meno:Ilyena Lydia Vasilievna Mironov

Otcom skvelej anglickej herečky je Rus Vasily Petrovich Mironoff, ktorý sa rozhodol, že rodinné priezvisko pretvorí na anglickú verziu Mirren. Zneho sa tak stal Basil Mirren azdcéry Ilyeny Lydie Vasilievny Mironov sa stala Helen Mirren.

Helen Mirren
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: wordandfilm.com)

Demi Moore

Skutočné meno:Demetria Gene Guynes

Päťdesiattriročná herečka sa rozhodla svoje krstné meno jednoducho skrátiť asvoju kariéru rozbehla sprieviskom prvého manžela Freddyho Moora, sktorým sa po piatich rokoch spoločného života rozviedla, aby si neskôr vzala Brucea Willisa.

Demi Moore
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Hviezdy súčasnosti: Božské herečky nemali začiatky vôbec ľahké


Julianne Moore

Skutočné meno:Julie Anne Smith

Dôvod, prečo oscarová herečka Julianne Moore zmenila svoje meno, je jednoduchý. Včase, kedy rozbiehala svoju kariéru už existovala herečka smenom Julie Smith atiež Julie Anne Smith. Moore je prostredné meno jej otca ajej matka sa volá Anne. „Je strašné zmeniť svoje meno. Bola som Julie Smith celý život anikdy som to nechcela zmeniť,“ opísala svoje pocity herečka.

Julianne Moore
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Natalie Portman

Skutočné meno:NatalieHerschlag

Krásna tridsaťštyriročná herečka, ktorá sa narodila vIzraeli, sa rozhodla pre dievčenské priezvisko svojej starej mamy.

Natalie Portman
Zobraziť galériu (17)

Winona Ryder

Skutočné meno:Winona Laura Horowitz

Umelecké meno Američanky vybral jej otec. Inšpiroval sa svojím obľúbeným soulovým spevákom Mitchom Ryderom. Takže včase, keď Winona nakrútila svoj prvý film, rozhodla sa, že vtitulkoch bude figurovať práve pod týmto priezviskom.

Winona Ryder
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Za svoje staré fotky sa viac hanbiť nebudete: Fotografie hviezd z maturitného tabla


Michael Keaton

Skutočné meno:Michael Douglas

Šesťdesiatštyriročný Keaton sa chcel vyhnúť tomu, že si ho budú mýliť sMichaelom Douglasom, ktorý bol vtom čase už celkom známy. Predlohou mu bol údajne jeho obľúbený herec Buster Keaton.

Michael Keaton
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Queen Latifah

Skutočné meno:Dana Elaine Owens

Kráľovná komédie sa pri výbere umeleckého mena inšpirovala arabčinou. Slovo Latifah vtomto jazyku znamená veľmi láskavý. Údajne si toto meno vybrala už ako osemročná, keď našla knihu sarabskými menami.

Queen Latifah
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Joaquin Phoenix

Skutočné meno: Joaquin Rafael Bottom

Herec sportorikánskymi koreňmi zdedil meno vďaka svojim rodičom. Tí sa totiž rozhodli rodinné priezvisko zmeniť na Phoenix podľa bájneho vtáka, ktorý povstane zpopola azačne nový začiatok. Krstné meno si potom zmenil samotný herec, ato na Leaf (list). Chcel mať totiž meno spojené sprírodou – rovnakou ako jeho súrodenci River, Rain, Liberty aSummer. Používal ho však len do svojich 15 rokov apotom zasa prešiel krodnému menu Joaquin.

Meg Ryan, Helen Mirren
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Majú svojich obľúbencov: Ktorí herci sú miláčikovia režisérov?


Vin Diesel

Skutočné meno: Mark Sinclair Vincent

Štyridsaťosemročný Američan sa narodil ako Mark Sinclair, no meno si zmenil včase, keď pracoval ako vyhadzovač vnewyorskom bare.

Vin Diesel
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Jamie Foxx

Skutočné meno: Eric Marlon Bishop

Obľúbený herec začínal so stand-up komédiou vrôznych kluboch. Meno Jamie, ktoré používa inežné pohlavie, prijal potom, čo si všimol, že práve ženy boli vyvolávané na scénu prvé. Priezvisko Foxx si vybral ako prejav pocty černošskému komikovi Reddovi Foxxovi.

Jamie Foxx
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Meg Ryan

Skutočné meno: Margaret Mary Emily Anne Hyra

Priezvisko Ryan vzniklo takmer ako prešmyčka dievčenského mena Hyra. Písmenko H jednoducho herečka zamenila za R, aby bolo ľahšie vysloviteľné.

Meg Ryan
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Charlie Sheen

Skutočné meno: Carlos Irwin Estevez

Otec známeho búrliváka Charlieho sa rozhodol pre zmenu rodného priezviska na počesť katolíckeho arcibiskupa a teológa Fultona Sheena. Meno Charlie je anglická forma jeho krstného mena Carlos. Takéto umelecké meno vraj znie menej etnicky. Jeho otec, Martin Sheen, sa vskutočnosti volá Ramón Antonio Gerardo Estévez.

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Jamie FoxxVin DieselCharlie SheenNatalie PortmanWinona RyderWoody AllenJulianne MooreMeg RyanDemi MooreWhoopi GoldbergHelen MirrenJoaquin PhoenixPortia de RossiQueen LatifahOlivia WildeMichael Keaton
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu