Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Špeciálny dôvod, prečo ho ľudia tak milovali: Bud Spencer bol v tomto proste výnimočný!

Bud Spencer
Bud Spencer

Do hereckého neba odišla ďalšia veľká osobnosť. Vo veku 86 rokov zomrel legendárny taliansky herec Bud Spencer. Do pamäte fanúšikov sa zapísal najmä kvôli svojmu jedinečnému filmovému poslaniu.

Päste, facky, tvrdé knockouty. Tým všetkým bavil svojich priaznivcov ikonický Bud Spencer, ktorý predstavoval výnimočného zástancu spravodlivosti. A práve bitkárske scény sa navždy zapísali do sŕdc ľudí, ktorým od smiechu niekedy až tiekli slzy.

Azda neexistuje človek, ktorý by nevidel aspoň jeden film v hlavnej úlohe s týmto silákom.S dokonalou precíznosťou dokázal spojiť tvrdé, doslova až násilné scény s pútavým humorom.

Bud Spencer, vlastným menom Carlo Pedersoli, sa narodil 31. októbra 1929 v Neapole. Verejnosti bol známy aj ako "priateľský obor". Preslávil sa akčnými filmami a komédiami, v ktorých účinkoval najmä v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia prevažne po boku priateľa Terencea Hilla.

Známy bol napríklad z filmov Boh odpúšťa... ja nie! (1967), Pravá a ľavá ruka diabla (1970), Malý unavený Joe (1972), Ak sa nahneváme, budeme zlí (1974), Dvaja misionári (1974), Kto nájde priateľa, nájde poklad (1981), Banánový Joe (1982), Superpolicajti z Miami (1985) či série televíznych filmov Detektív XXL (1991 - 1993).

Viac o téme: Bud Spencer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu