Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šokujúce úmrtia v hereckých kruhoch: Tieto osobnosti spáchali samovraždu

Zobraziť galériu (6)

Zdalo sa, že mali všetko po čom túžili. Úspech, obdiv či uznanie. Realita však bola úplne iná. Herecké osobnosti riešili obrovské množstvo problémov, ktoré vyvrcholili tým najhorším možným spôsobom - samovraždou.

RobinWilliams

Obľúbený komik si najskôr 11. augusta 2014 porezal zápästie a potom saobesil vo svojom dome. Dožil sa 63 rokov. Podľa jeho hovorkyne Mary Buxbaum trpel vážnymi depresiami a neustále hovoril o svojom boji s alkoholom. Jeho manželka, grafická dizajnérka Susan Schneider následne prezradila, že trpel i Parkinsonovou chorobou v ranom štádiu, pričom nebol pripravený podeliť sa o informácie o jeho zdravotnom stave s verejnosťou. Jeho telo deň po úmrtí spopolnili a popol rozprášili do vôd Sanfranciského zálivu.

Robin Williams
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

​​Mohlo by vás zaujať:Seriálová mánia naplno: 7 seriálov, ktoré možno nepoznáte, ale mali by ste!

Peter Mankovecký

Vo veku 44 rokov spáchal v roku 2013 samovraždu slovenský divadelný herec, režisér, dramaturg a hudobný skladateľ Peter Mankovecký. Vedúci katedry herectva na Divadelnej fakulte VŠMU, kde učil napríklad aj Lukáša Latináka alebo Juraja Kemku, sa obesil. Mankovecký bol v tom čase asistentom Martina Hubu a Emílie Vášaryovej. Spolu s Latinákom a Kemkom účinkoval v roku 2009 v televíznom programe Chodili sme spolu. Účinkoval napríklad vo filme Fontána pre Zuzanu 2 (1993).

Peter Mankovecký
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Vlastimil Brodský

Nezabudnuteľný český herec sa preslávil ako predstaviteľ plachých a melancholických tragikomických antihrdinov, výnimočných svojou sebairóniou, cynizmom, smutným humorom, zasnenosťou a hlbokou ľudskosťou. Svoj život dobrovoľne ukončil vo veku 81 rokov 20. apríla 2002 na chalupe v Slunečnej.Trpel depresiami, nikdy nechcel skončiť ako bezvládny a nakoniec sa zastrelil.Brodskýbol dva razy ženatý. Z prvého manželstvamal syna Mareka, ktorý je hudobník a herec. Jeho druhá manželkamu porodila dcéru Terezu, ktorá je herečkou.

Vlastimil Brodský
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Mohlo by vás zaujať:Drogy, alkohol a sexuálne závislosti. Takto žijú obdivované celebrity!

Martin Štěpánek

Český herec pôsobil v činohre Národného divadla, odkiaľ dostal z politických dôvodov výpoveď. V roku 1981 emigroval a v Rakúsku požiadal o politický azyl. Hral v rakúskych i nemeckých divadlách a stal sa spolupracovníkom rádia Slobodná Európa. V roku 1994 sa presťahoval naspäť do Prahy. V prvej vláde Mirka Topolánka bol vo funkcii ministra kultúry a od januára 2007 bol jeho externým poradcom. Účinkoval vo viacerých filmoch a seriáloch, napr. Poisťovňa šťastia alebo Letiště, venoval sa dabingu.Svoj život dobrovoľne ukončil strelnou zbraňou vo svojom byte.

Martin Štěpánek
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Lucy Gordon

Britská herečkasa živila aj ako modelka, okrem tohosi zahrala niekoľko menších postáv vo filmoch Perfume (2001) režiséra Michaela Rymera, Láske na stope (2001) Petera Chelsoma či Erasmus 2 - Priatelia sú späť (2005) Cédrica Klapischa. Širšia verejnosť ju mohla vidieť v úlohe Jennifer Dugan v snímke Spider-Man 3 (2007). Jej posledným filmom bola francúzska snímka Serge Gainsbourg, vie héroique, ktorá sa do kín dostala v roku 2010.Lucy Gordonspáchala v roku 2009 samovraždu obesením.

Lucy Gordon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: alchetron.com)

Viac o téme: Robin WilliamsVlastimil BrodskýPeter MankoveckýMartin ŠtěpánekLucy Gordon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu