Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najťažší boj ich života: Známe herecké osobnosti trpia zákernou chorobou

Zobraziť galériu (7)

V živote ich stretli úspech, sláva aj peniaze. Všetko by však v okamihu vymenili za jedno jediné - zdravie. Populárnym osobnostiam ničí život zákerná choroba, no oni svoj boj v žiadnom prípade nevzdávajú.

Shannen Doherty

Americká herečka,známa najmä ako Brenda Walsh zo seriálu Beverly Hills 90210 (1990 - 2000), sav marci 2015dozvedela hroznú správu. Lekári jej diagnostikovalirakovinu prsníka. Lekár jej vtedy povedal, že rakovina sa jej v tele rozšírila v roku 2014, keď nebola poistená, pričom ak by poistená bola a mohla by navštíviť lekára, tak by ochorenie zachytili a pravdepodobne aj vyliečili skôr. Na začiatku augusta Doherty oznámila, že sa jej choroba rozšírila do lymfatických uzlín a podstupuje chemoterapiu, po ktorej bude nasledovať rádioterapia.Známa herečka sa nevzdala a so zákernou chorobou vytrvalo bojuje.

Shannen Doherty
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram Shannen Doherty)

Ken Watanabe

Japonský herectrpírakovinoužalúdka. Päťdesiatšesťročný herec sa o diagnóze dozvedel počas bežnej lekárskej prehliadky. Tesne po zistení diagnózy podstúpil endoskopickú operáciu. Hercovi v roku 1989 diagnostikovali akútnu myeloidnú leukémiu. Watanabe je medzinárodne známy napríklad z filmov Posledný samuraj (2003), Gejša (2005), Batman začína (2005), Listy z Iwo Jimy (2006), Upírov pomocník (2009), Shanghai (2010), Počiatok (2010) alebo Godzilla (2014). Na konte má nominácie na Oscara, Critics Choice Award, Screen Actors Guild Award i Zlatý glóbus.

 Ken Watanabe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Mohlo by vás zaujať: 5 hollywoodskych filmov, o ktorých ste nevedeli, že ich režíroval Slovák

MichaelYork

Britský hereczaujal napríklad v snímkach Nehoda, Rómeo a Júlia, Alfréd Veľký, Vzali nohy na ramená, Kabaret,Ostrov doktora Moreaua. Účinkoval tiež v seriáli Sága rodu Forsytovcov.V súčasnosti ho všakzriedkaváchorobazmenila na nepoznanie.Zlomila hosvalová porucha voblasti očí, vdôsledku ktorej je dnes takmer slepý.Jeho najslávnejšou úlohou bol odvážny d’Artagnan vTroch mušketieroch zroku 1973.

Michael York
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Hana Maciuchová

Herečke diagnostikovali rakovinu začiatkom roka, pričom v polovici februára podstúpila prvú fázu chemoterapie. Druhý cyklus liečby však podľa dostupných informácií odmietla.Samotná umelkyňa pritom potvrdila zdravotné problémy, pre ktoré musela prerušiť aj divadelnú sezónu. Bližšie informácie o jej zdravotnom stave však zatiaľ nie sú známe.

Hana Maciuchová
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Mohlo by vás zaujať:Drogy, alkohol a sexuálne závislosti. Takto žijú obdivované celebrity!

AmandaBynes

Herečka, známa napríklad z filmov Nenapraviteľný klamár, Po čom dievča túži či Stroskotaná láska sa už dlhšie sa dostávala do povedomia predovšetkým problémami so zákonmi.Nakoniec vysvitlo,že trpí bipolárnou afektívnou poruchou a v roku 2014skončilanapsychiatrickej liečebni po sérii incidentov.Kvôli závažnému duševnému ochoreniu sa dokoncavyhrážala zabitím vlastnýmrodičom.

Amanda Bynes
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

CharlieSheen

Americký herec sa koncom roku 2015 priznal, žeje HIV pozitívny. V boji s chorobouvyskúšal aj alternatívnu medicínu v Mexiku, no nakoniec sa vrátil k bežnej liečbe.CharlieSheen, vlastným menom Carlos Irwin Estévez, je známy predovšetkým ako predstaviteľsukničkára a starého mládenca Charlieho Harpera zo seriálu Dva a pol chlapa, v ktorom účinkoval v rokoch 2003 až 2011. V čase nakrúcania bol najlepšie plateným televíznym hercom na svete a za svoj výkon získal štyri nominácie na ceny Primetime Emmy a dve na Zlatý glóbus.

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Charlie SheenAmanda BynesShannen DohertyHana MaciuchováKen WatanabeMichael York
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu