Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Svetoznámi herci majú blízko k Slovensku: V žilách im prúdi krv spod Tatier

Zobraziť galériu (8)

Sú známi po celom svete, no iba málokto pozná ich pravý pôvod. Niektorí populárni a ikonickí herci a herečky z Hollywoodu majú k Slovensku oveľa bližšie, než si myslíte. Ich predkovia totiž pochádzajú priamo spod Tatier.

Audrey Hepburn

Britská herečka má pôvod v obci Kovarce v okrese Topoľčany. Práve tu jej otec Jozef Ruston založil cukrovar.Neskôr sa presťahovaldo Viedne a zobral si za ženu flámsku barónku Ellu van Heemstra. Hepburn za herecký výkon vo svojom prvom americkom filme Prázdniny v Ríme dostala v roku 1954 Oscara, Zlatý Glóbus a cenu BAFTA. Účinkovala aj vo filmoch Vojna a mier (1956), Raňajky u Tiffanyho (1960) alebo My Fair Lady (1964). Neskôr sa venovala najmä humanitárnej činnosti pre UNICEF. Zomrela v roku 1993 na následky rakoviny apendixu.

Audrey Hepburn
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Angelina Joliea Jon Voight

Kto by to bol povedal? Aj bohyňa krásy Hollywoodu má korene na Slovensku.Jej prastarý otec Juraj Vojta pochádzal zKošíc. Bol starým otcom ešte väčšej filmovej hviezdyJona Voighta. Je toAngelinin otec, ktorý je držiteľom Oscara (Polnočný kovboj) atroch Zlatých Glóbusov.Angelina momentálne neprežíva šťastné obdobie. So svojím manželom Bradom Pittom oznámili minulý rok rozvod.

Angelina Jolie a Jon
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: telkáč)

Mohlo by vás zaujímať:Ako budú vyzerať dnešné celebrity na dôchodku? Týchto 10 v tom už má jasno

Paul Newman

Slávnym sa stal účinkovaním v snímke Mačka na rozpálenej plechovej streche, v ktorom si zahral po boku Elizabeth Taylor. Síce Slovensko nikdy nenavštívil, no jeho matka (Terezia Fecková) bola z dediny Ptičie pri Humennom. Jeho otec Arthur Samuel Neumann bol zas pre zmenu nemecký žid.K svojim pôvodným koreňom sa nikdy nehlásil. V roku 1987 získal Oscara za hlavnú úlohu vo filme Farba peňazí.Od roku 1958 bola jeho manželkou oscarová herečka Joanne Woodward. Zomrel v roku 2008.

Paul Newman
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Steve McQueen

Počas svojho pomerne krátkeho života sa stal jednou z kľúčových postáv amerického filmu 60. a 70. rokov 20. storočia. Patril k najpríťažlivejším mužom na filmovom plátne a rovnováha medzi mužnosťou a citlivosťou z neho spravila súčasne muža, ktorého milovali ženy a obdivovali aj páni. Známy je najmä filmami Sedem statočných, Veľký útek alebo Bullittov prípad. Jeho pôvod siaha do Jastrabieho pri Michalovciach. Ani on nikdy nenavštívil krajinu svojich predkov. Matka bola alkoholička, otec Štefan Ihnát ho vraj ponúkol na adopciu. Zomrel v roku 1980 po dovŕšení päťdesiatky.

Steve McQueen
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Robert Urich

Populárny filmový detektívSpenserzo seriálu srovnakým názvommá čiastočne slovenskú krv.Hercovi starí rodičia Peter aTerézia Juričovci pochádzali zvýchodneho Slovenska zobce Lukov vokrese Bardejov. Otec bol Rusín amatka pochádzala zo západného Slovenska.Na rozdiel od svojich kolegov nemal problém priznať svoj skutočný pôvod. Urobil tak napríklad v celosvetovo známej relácii Show Larryho Kinga.

Robert Urich
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Mohlo by vás zaujímať:Poriadne perverzné rozprávky od Disneyho: Do filmov skrývajú nahé telá aj mužskú erekciu

Pola Negri

Poľsko-americká herečka,vlastným menom Barbara Apolonia Chałupiec má v skutočnosti aj slovenský pôvod.Jej otec bol Slovák z Nesluše na Kysuciach. Brat tu dokonca aj zostal žiť.Pola Negri bola hviezdou nemého filmu, ktorý ju katapultoval až do USA.Začínala vo Varšave ako baletka, neskôr nakrúcala nemé filmy v Berlíne a Hollywoode. Najznámejšie z nich sú Carmen, Hollywood alebo Hotel Imperial. Zomrela v roku 1987.

Pola Negri
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Tom Selleck

Americký herec a producent, známy najmä ako súkromný vyšetrovateľ Thomas Magnum z krimi seriálu Magnum. Aj on má k Slovensku veľmi blízko.Jeho otec,Robert Sellesk, pochádzal zvýchodného Slovenska. Jeho najslávnejšia rola mu vyniesla jeden Zlatý glóbus zo siedmich nominácií. Na Emmy bol nominovaný aj v roku 2000 za hosťovanie v seriáli Priatelia a v roku 2007 za hlavnú rolu v televíznom filme Jesse Stone: Dokonalý zločin.

Tom Selleck
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Angelina JoliePaul NewmanAudrey HepburnTom SelleckLizabeth ScottPola NegriRobert UrichSteve McQueen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu