Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nezabudnuteľná Fontána pre Zuzanu a osudy hercov: Tragické úmrtia či životná láska!

Fontána pre Zuzanu Zobraziť galériu (9)
Fontána pre Zuzanu (Zdroj: csfd.cz)

Od nakrúcania legendárneho slovenského muzikálu uplynulo už 32 rokov. Fontána pre Zuzanu mala síce ešte dve pokračovanie, do pamäte divákov sa však nezabudnuteľne zapísala najmä prvá časť. Pozrite sa, aké osudy postretli hlavné postavy filmu.

Eva Vejmělková(47) ako Zuzana Petrová

Fontána pre Zuzanu sa stala sympatickej českej herečke doslova osudnou.Okrem úspechu na filmovej scéne stretla hneď pri konkurze svojho dlhoročného partnera a manžela. Je ním slovenský režisér Dušan Rapoš, ktorý z nej spravil hlavnú postavu populárneho muzikálu. Pretože neovládala slovenčinu, v roleZuzany jej hlas prepožičalaZuzana Skopálová. Zavŕšením trilógie sa herečka stratila verejnosti z očí a po 15 rokoch partnerstva sa vydala v americkom Las Vegas. S Rapošom majú dve dcéry - Taru a Ritu.Vzhľadom na svoj výzor si zahrala aj rôzne princezné, no diváci si ju môžu pamätať aj z filmovJak básníkům chutná život alebo Konec básníků v Čechách.V súčasnosti sa herectvu už nevenuje, jej poslaním sa stala najmä práca s drogovo závislými.

Eva Vejmělková
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Jiří Bábek(52)ako Olino Zrubec

Jeho prvá veľká herecká úloha prišla práve vo Fontáne a možno ju označiť za prelom jeho kariéry. Všetci si dobre pamätajú na sídliskového lídra amatérskej rockovej kapely Olina, ktorý miloval nádhernú Evu, pre ktorú zrekonštruoval nefunkčnú fontánu. V roku 1997 založil komornú činohru, ktorej aj šéfuje. S prvou ženou má dcéru Alexandru a syna Oskara, v roku 2000 však stretol na divadelnom zájazde v Banskej Bystrici svoju druhú životnú partnerku.Vtomto manželstve sa mu narodili dcéry Luisa a Karla.

Jiří Bábek
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Mohlo by vás zaujímať:Videli ste najlepšie filmy roku? Týchto 9 snímok zabojuje o prestížneho Oscara

Slavo Záhradník (†54) ako otec Zrubec

Predstaviteľ Olinovho otca, ktorého záľubou vo Fontáne bol najmä alkohol a karty. Na svojom konte má obrovský zoznam filmov, v ktorých účinkoval. Najmä starší diváci si určite pamätajú zbojníka Martina z Pacha hybského zbojníka. Za manželku si zobral študentku konzervatória a neskôr aj úspešnú baletku Gabrielu. Záhradník mal skvelo rozbehnutú kariéru a na konte množstvo postáv úloh. Všetko v jedinom okamihu preťala nečakaná tragédia. Zahynul 5. decembra 1991 pri dopravnej nehode. Pitva preukázala, že za volantom dostal infarkt.

Slavo Záhradník
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: csfd.cz)

Sylvia Turbová(†67) ako Zuzina matka

Pochádzala z umeleckej rodiny. Jej otcom bol slovenský operný spevák Belo Turba, matka pracovala v divadle. Pred kamerou debutovala vo filme Zmluva s diablom (1967). Dve desaťročia bola členkou Národného divadla v Prahe.Vo veku 67 rokov zomrela v lete roku 2015.O jej úmrtí v pražskej Motolskej nemocnici informovaldlhoročný partner stým, že podľahla zákernej chorobe.

Sylvia Turbová
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: tvnoviny.sk)

Vladimír Kratina(64) ako Zuzin otec

Český herec sa narodil v roku 1952.Známym sa stal najmä účinkovaním vo filmoch Evo, vdej se!, Oldřich a Božena, Fontána pre Zuzanu, Hranaři. Často účinkuje v televízii, napríklad v seriáloch Náves, Místo v životě či Letiště.Svoj život spojil aj s divadlom. Je druhýkrát ženatý, jeho prvou manželkou bola krátko Šimona Součková. Z oboch manželstiev má tri dcéry.

Vladimír Kratina
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: plusnova.cz)

André Vícha (†44) ako Picasso

Vôbec netušíte, kto to je? Vícha stvárnil socháraPicassa, do ktorého sa šialene zamiluje nemožná Zuzina sestra Maja. V ďalších dieloch filmu sa už neobjavil, aj tak si ale užil chvíľku slávy.Rodák z Uherského Hradišťa bol predsedom Združenia výtvarných umelcov moravských, pričom bol aj v skutočnosti sochárom a medailérom. Zomrel náhle v roku 2011.

André Vícha
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Milan Zámečník)

Mohlo by vás zaujímať:Seriálová mánia naplno: 7 seriálov, ktoré možno nepoznáte, ale mali by ste!

Miloslav Holub (†76)ako Domorák

Český herec, režisér, divadelný riaditeľ a pedagóg si zahral vo Fontáne nepopulárnu postavu, ktorá neznášala miestnych motorkárov a frajerov. Mal na to dôvod, pred všetkými skrýval svoje tajomstvo o smrti syna. Jeho herecká kariéra bola významne spätá najmä s divadlom, no zahral si aj vo filmoch. V roku 1988 mu bol udelený titul národný umelec. Zomrel v roku 1991 vo veku 76 rokov.

Miloslav Holub
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Youtube)

Katarína Šugárová akoBela Strinková

Hviezdou sídliskovej partie bola aj kráska Bela. Spolu so Zuzanou tvorili nerozlučnú dvojicu, ktoré nemali o pozornosť chlapcov najmenšiu núdzu. Vo filmezaujala najmä odvážnou scénou. Po hádke so Zuzanou vyzlieka tričko, pod ktorým bola úplne nahá.Zahrala si aj v pokračovaní Fontána pre Zuzanu 2, no potom sa z hereckej dráhy nadobro stiahla. O jej súkromnom živote nie sú najmenšie zmienky.

Katarína Šugarová a Eva
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: csfd.cz)

Viac o téme: Eva VejmělkováJiří BábekMiloslav HolubSlavo ZáhradníkSylvia TurbováVladimír KratinaAndré VíchaKatarína Šugárová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu