Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Úspešný Eddie Redmayne: Perfekcionista, ktorý dokonale zahrá muža aj ženu!

Eddie Redmayne Zobraziť galériu (5)
Eddie Redmayne (Zdroj: SITA)

Nepatrí medzi typických krásavcov, z ktorých sa nám lámu kolená. Na prvý pohľad pôsobí veľmi krehko, no za sebou má už množstvo divadelných i filmových úloh. A to pôvodne chcel byť kurátorom. Dámy a páni, herec, ktorý dokonale zahrá mužskú aj ženskú postavu - Eddie Redmayne.

Ani finančník, ani kurátor

Sympatický Brit sa narodil do londýnskej rodiny finančníkov, čo však výber jeho kariéry neovplyvnilo. Študoval na Eton College spolu sprincom Williamom aneskôr študoval umenie. Eddieho plánom bolo stať sa kurátorom, no vďaka famózne stvárnenej postave Violy vdivadelnej hre zaujal práve vhereckom svete. Nasledovalo niekoľko divadelných úloh až kým sa nedostal kfilmu.


Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Eddie Redmayne otvorene o otcovstve: Na toto vás nepripraví nič!


Prvou filmovou príležitosťou mladého herca sa stalo vroku 2006 austrálske krimi Like Minds, kde stvárnil priamo hlavnú postavu. Práve táto úloha predurčila, že jeho ďalšie roly budú netradičné. Hneď na to stvárnil psychicky narušeného Anthonyho Baekelanda vSavage Grace, neskôr sa predstavil ako syn Angeliny Jolie vsnímke Kauza CIA aobjavil sa aj vtroch filmoch zobdobia vlády Tudorovcov. Kďalším zaujímavým projektom patrí Môj týždeň sMarylin, Bedári, Powder Blue, Divoká krása či Tess of the D'Urbervilles.

Eddie Redmayne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Oscarová teória sa vyplatila

Kveľkým hviezdam súčasného filmového priemyslu ho zaradil hit Teória všetkého, kde predviedol fantastický výkon ako fyzik Stephen Hawking. Na túto úlohu sa pripravoval niekoľko mesiacov, čo sa aj oplatilo, veď za to získal aj zlatú sošku Oscara. Kvôli úlohe schudol takmer desať kilogramov aniekoľko hodín denne si pred zrkadlom trénoval mimiku.

Orok neskôr sa na plátna kín dostal vpodobe muža, ktorý sa chcel stať ženou. Obdobie, vktorom sa Dánske dievča odohráva, pre takúto zmenu nemalo pochopenie. Zatiaľ jeho posledným filmovým počinom sa stal film zčarodejníckeho sveta Fantastické zvery aich výskyt, kde sa predviedol ako zberateľ magických tvorov.


Mohlo by vás zaujímať:Fantastické zvery sa blížia: Toto by ste mali určite vedieť!


Eddie Redmayne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Netradičná krása

Možno ste si Eddieho Redmayna ešte pred veľkými filmovými úspechmi všimli skôr vrámci reklamy. Patrí totiž kmodelom luxusnej značky Burberry. Niečo zo sveta modelingu sa zrejme naňho nalepilo, pretože patrí k najlepšie obliekajúcim sa hercom ana svojom zovňajšku si naozaj potrpí. Za mnohé však vďačí svojej manželke, pretože, ako sám priznal, je farboslepý. Veľa však spraví aj jeho netradičný výzor, keďže nepatrí kprvoplánovým fešákom. Dokonca sám uviedol, že sa na seba priam musí pozerať.

Úspešný Eddie Redmayne: Perfekcionista,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

Úspešný perfekcionista

Eddie Redmayne je skutočne všestranne nadaný. Dokonca ešte ako školák hviezdil vzbore, kde jednoznačne vyhral všetky sóla. Nezanevrel ani na výtvarné umenie, ktoré študoval. Vo voľnom čase sa veľmi rád vracia kštetcom afarbám.

Je však známy ako naozaj veľký perfekcionista. Má rád, ak je všetko dokonalé, takže mu neprekáža ani sústavné opakovanie scén pri natáčaní.

Eddie Redmayne
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Eddie Redmayne
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu