Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Talentovaná Kirsten Dunst: Vie stepovať a bozk s Bradom Pittom sa jej zdal nechutný!

Kirsten Dunst Zobraziť galériu (3)
Kirsten Dunst (Zdroj: SITA)

Meria síce len 166 centimetrov, no svoju veľkosť pravidelne predvádza v rôznych filmových žánroch. Úspech zožala aj v reklamnom svete a tiež je známa pre svoje dobročinné aktivity. Dámy a páni, Kirsten Dunst!

Kirsten Dunst nedávno oslávila 35. Narodeniny a hoci to nie je veľa rokov, má za sebou kopu zaujímavých skúseností. Veď sa presvedčte sami!

Talentované dieťa

Ako dieťa bola súčasťou modelingovej agentúry Ford Modeling Agency a do dvanástich rokov sa objavila vo viac než stovke reklám. Tiež sa v útlom veku naučila stepovať a debutovala filmom Woodyho Allena Príbehy z New Yorku.


Mohlo by vás zaujímať:Ukradol nahé fotky herečiek, no vinu priznal až teraz: Konečne chytili celebritného hackera!


Bozkávanie s Bradom Pittom? Nechutné!

Prelomovou snímkou, ktorá odštartovala jej kariéru, bolo Interview s upírom. Predtým sa už síce objavila na plátnych kín a v niekoľkých reklamách, no až tu ukázala svoj talent a ohromila aj hercov s veľkými menami. Ako malá upírka Claudia sa objavila po boku Antonia Banderasa, Brada Pitta či Toma Cruisea a všetci boli z nej unesení. Práve v tomto filme mala možnosť pobozkať Brada Pitta. To však mladú herečku príliš neočarilo a bozk, pre ktorý by iné vraždili, vtedy len okomentovala: “Bolo to nechutné, jeho pery boli také suché.”

Kirsten Dunst
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Našla si cestu aj do sveta hudby

Blonďavá herečka zaujala aj hudobný svet. Objavila sa ako hlavná hviezda vo viacerých hudobných klipoch, napríklad od Savage Garden's v piesni I Knew I Loved You, od Beastie Boys's v piesni Make Some Noise ako aj od R.E.M.'s v piesni We All Go Back to Where We Belong.

Svoje spevácke schopnosti predviedla v dvoch piesňach zo sólového albumu Jasona Schwartzmana z roku 2007.

Niektorí jej muži

Príťažlivá herečka si prešla viacerými vzťahmi, medzi ktorými sa objavilihviezdne mená ako Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Josh Hartnett, Adam Brody či Justin Long. Minulý rok sa jej rozpadol štvorročný vzťah s Garrettom Hedlundom a dala sa dokopy s Jessom Plemonsom, s ktorým sa začiatkom tohto roku aj zasnúbila.


Mohlo by vás zaujímať:Jake Gyllenhaal a jeho tajná láska: Do ktorej herečky boli roky zamilovaný?


Aj tu ste ju mohli vidieť

Talentovaná Kirsten Dunst: Vie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)


Mohlo by vás zaujímať:Filmové životy legiend: Kto zahral historické osobnosti najlepšie?


Preslávila sa v roku 1994 vďaka filmu Interview s upírom, pričom za stvárnenie malej upírky Claudie si vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus. V roku 2011 zažiarila v psychologickej sci-fi dráme Larsa von Triera Melancholia, za výkon v ktorej si odniesla ocenenie pre najlepšiu herečku z filmového festivalu v Cannes.

Je tiež známa ako Mary Jane Watson z trilógie o Spider-Manovi z rokov 2002, 2004 a 2007. Okrem toho sa predstavila v snímkach Malé ženy, Jumanji, Pes lump, Smrť panien, Úsmev Mony Lízy, Večný svit nepoškvrnenej mysle, Elizabethtown, Mária Antoinetta, Ako sa zbaviť priateľov a zostať úplne sám, Paralelné svety, Baby na ťahu, Dve podoby januára, Midnight Special či Skryté čísla. V roku 2015 sa predstavila v druhej sezóne seriálu Fargo, ktorý jej vyniesol druhú nomináciu na Zlatý glóbus.

Viac o téme: Kirsten Dunst
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu