Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Neuveriteľné jubileum hereckej legendy: Kráľovičová vtipkovala o recepte na energiu

Mária Kráľovičová
Mária Kráľovičová (Zdroj: TASR)

Slovenská herečka Mária Kráľovičová, ktorá minulý týždeň oslávila deväťdesiate narodeniny, si svoje jubileum pripomenula aj v sobotu na Sliači. V rámci Sliačskeho kúpeľného kultúrneho leta totiž otvorila Park velikánov, v ktorom energickej umelkyni osadili lavičku s jej menom.

Otvorením Parku velikánov si chceli na Sliači postupne pripomenúť i desiatky ďalších významných osobností, ktoré sa v tamojších kúpeľoch kedysi liečili. V sobotu preto osadili okrem Lavičky Márie Kráľovičovej tiež Babičkinu Lavičku Boženy Nemcovej a Lavičku Andreja Sládkoviča a jeho Maríny, ktorú uviedla do života práve známa herečka. Ku Sládkovičovej Maríne má Kráľovičová veľmi blízko. Už v roku 1948 ju totiž režisér Jozef Budský obsadil do zdramatizovaného predstavenia Maríny, ktoré predurčilo herečkinu ďalšiu kariéru.

Ako uviedla, energie má stále na rozdávanie. „Príčinou bude možno záhorácke zelé,“ zasmiala sa charizmatická rodáčka z Čár, ktorá má na udržanie si životnej sily celkom jednoduchý recept. Stačí podľa nej pozitívne myslenie a pravidelný pohyb. „Ja sa rada smejem, stále robím prácu, ktorú milujem a z prežitého staviam len na tom peknom. Aj z manželstva si pamätám len kopec psiny, vtipu a zážitkov. Často a rada chodím pešo, na nákupy, po noviny, aj z divadla domov ku mne do kopca a po schodoch. Jednoducho, rada žijem,“ vyznala sa Kráľovičová.

Viac o téme: Mária Kráľovičová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu