Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozvody, depresie, trápenia: Úspešné české herečky prepadli alkoholu!

Zobraziť galériu (6)

Diváci ich poznali z obrazoviek ako populárne herečky, no ich skutočné životy zostali prekryté filmovým plátnom. Svoje problémy sa rozhodli riešiť s pohárikom v ruke, v ktorom hľadali východisko. Nakoniec však prišlo trpké vytriezvenie.

Lenka Kořínková(61)

Herečka sa zviditeľnila najmä ako filmová Maruška vofilme Holky zporcelánu.V roku 1981 emigrovala do Austrálie a vrátila sa až v 90-rokoch. S alkoholom si začala výrazne tykať počasmanželstva s Karolom Klusákom.Postupne sa pre ňu stal pohárik každodennou súčasťou a zo sympatickej ženy sa stávala chodiaca troska.V roku 2012 sa rozviedla s ďalším manželom Davidom Holasom. Paradoxne, pôsobí ako autorka kníh o diétach a zdravej výžive.

Lenka Kořínková
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ahaonline.cz)

Mohlo by vás zaujímať:RETRO 10 zabudnutých či nezabudnuteľných seriálov 90. rokov: Pamätáte si ich ešte?

Eva Holubová(58)

Na túto herečku by to nikto nepovedal. Získala mnoho ocenení, no aj takúspešnú hviezdu českého filmu premohli depresie, ktoré sa rozhodla riešiť popíjaním.Ako priznala, dno pohárika považovala za východisko a liek. Pomohla jej rodina a blízki priatelia, ktorí ju vytiahli z najhoršieho. Absolvovala liečenie apsychické problémy už viac nerieši alkoholom.

Eva Holubová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia)

Vilma Cibulková(53)

Alkohol hral v jej živote veľkú rolu. Herečka sama trpela závislosťou, s ktorej sa úspešne dostala v roku 1997. Oveľa horšie bolo jej manželstvo s hereckým kolegom Miroslavom Etzlerom, ktorý bol taktiež ťažký alkoholik.Neskôr sa s ním rozviedla, dôvodom bola hercova nevera. V súčasnosti už promileku šťastiu nepotrebuje, no cigarety stále zostali jej silnou vášňou.

Vilma Cibulková
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Milena Dvorská(†71)

Jedna z najslávnejších a najúspešnejších českých herečiek sa utrápila k smrti.Jej prvý manžel bol Bulhar, s ktorým mala dcéru Lucii.Neskôr sa vydala za herca Josefa Krausa a porodila syna Jakuba.Dcéra však ušla do zahraničia a zúfalá Dvorská nemala možnosť vídavať vnúčatá, čo ju nútilo piť. Okrem toho v posledných rokoch života nedostávala zaujímavé postavy, musela dokonca užívať lieky na spanie. Rodina odmietla pitvu, verejnosť dodnes nepozná pravú príčinu smrti.

Milena Dvorská
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: blesk.cz)

Mohlo by vás zaujímať:Prekliatie českých hercov: Osud sa s nimi kruto zahral, zomreli počas natáčania!

Jana Šulcová(70)

Istú dobu bola označovaná ako najkrajšia herečka v Československu, no aj ju zasiahol krutý osud. Diváci si ju pamätajú najmä ako Satinského manželku z komédie S tebou mě baví svět. Nemala problém ani s nahými scénami, čo jej zaručovalo rôzne exkluzívne ponuky. Jej manželom bol Oldřich Vízner a práve počas vzťahu začala piť. Napokon úplne stroskotal, čo známu herečku skolilo. Depresie a myšlienky na samovraždu zaháňala alkoholom. Upadla nielen ako herečka, ale najmä ako žena. Objavili sa u nej problémy s pankreasom, čo ju donútilo k abstinencii.

Jana Šulcová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Viac o téme: Eva HolubováLenka KořínkováVilma CibulkováJana ŠulcováMilena Dvorská
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu