Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Gény sa nezaprú: Títo slovenskí herci majú umenie v krvi!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: TASR, SITA)

Umenie a herectvo majú v krvi. Aj na Slovensku máme rodiny, ktorým umenie koluje v krvi. Deti, súrodenci, sesternice sa rozhodli ísť v šľapajách svojich rodičov či starých rodičov a skúsili to ako herci či režiséri. Vyzerá to tak, že talent majú naozaj v génoch.

Labudovci

Gény sa nezaprú: Títo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Síce sa Marián Labuda st. narodil v rodine súkromného krajčíra, jeho život sa ubral iným smerom. Po skončení VŠMU sa stal členom Slovenského národného divadla, účinkoval aj v Divadle na Korze a na Novej scéne. Diváci si ho pamätajú najmä z filmu Vesničko má středisková. Jeho syn Marián Labuda ml. pôsobil v nitrianskom divadle a tiež akofilmový a televízny herec. Richard Labuda je najnovším hereckým prírastkom. Zahral si Jakuba Roznera v Búrlivom víne a za úlohu vo filme Rukojemník získal cenu Zlatý dudok za najlepší chlapčenský výkon.

Krónerovci

Gény sa nezaprú: Títo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Rod Krónerovcov je dobre známy každému filmovému nadšencovi. Jozef Króner sa objavil v mnohých legendárnych snímkach slovenskej kinematografie. Najznámejšou z nich je jednoznačne oscarový Obchod na Korze (1965). Jeho dcéra Zuzana Krónerováje známa svojským hlasom a takisto mnohými známymi úlohami. Medzi jej posledné filmy patrí Masaryk (2016), Červený Kapitán (2016) či Baba z ľadu (2017). Ján Króner, bratranec Zuzany Krónerovej, sa takisto zaradil do tohto radu a napriek ťažkému obdobiu sa herectva nevzdal. Jeho syn sa tiež rozhodol pre film, no je z neho režisér. Dokonca režíroval aj Bratislavafilm (2009), kde si zahral spoločne s otcom.

Kramárovci

Gény sa nezaprú: Títo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR, SITA, csfd.cz/RTVS,)

Jeden z najobľúbenejších hercov na Slovensku Maroš Kramár je divákom určite dobre známy. Málokto však vie, že aj on má v rodine herecké korene. Ján Klimo bol hercom, režisérom a Kramárovým starým otcom, ktorý hrával prevažne v televíznych filmoch. Zahral si v Kapitánovi Dabačovi (1959), Jánošíkovi (1963) či vBuddenbrookovcoch (1974). Kramárov otec Ján je známy napríklad z filmovPortrét Doriana Graya (1988) čiTri poviedky s Karolom Machatom (1993). Kramárove deti sa takisto rozhodli ísť v otcových šľapajách. Timur a Marek sa zatiaľ objavili v seriáloch Búrlivé víno a Chlapi neplačú.


Mohlo by vás zaujímať:FOTO Puklušová sa pochválila ďalším titulom... Potom prišiel tvrdý útok kvôli Krausovi!


Vajdovci

Gény sa nezaprú: Títo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR, )

Jozefa Vajdu zrejme netreba predstavovať. Okrem toho, že hrá v divadle a v televízii, je známy aj svojím hlasom. Daboval zahraničných hercovSylvestera Stalloneho,Michaela Douglasa,Arnolda Schwarzeneggeraa iných. V posledných rokoch sa do povedomia dostala aj jeho neter Petra Vajdová, ktorá sa prvýkrát objavila na televíznych obrazovkách v Ordinácii v ružovej záhrade. Diváci si ju zrejme pamätajú ako nekompromisnú Noru. V súčasnosi hrá aj v seriáli Búrlivé víno.

Kvietikovci

Gény sa nezaprú: Títo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Štefan Kvietik patrí takisto k legendárnym hercom na slovenskej scéne. Zahral si v Červenom víne (1972), v Tisícročnej včele (1983), vo filmoch Dvanásť nahnevaných mužov (1981) či Keď báčik z Chochoľova umrie (1990). V Kvietikových šlapajách pokračoval až jeho vnuk Matúš Kvietik. Zatiaľ pôsobí ako seriálový herec. Zahral si v Doktoroch a Superhrdinoch. Veľká šanca prišla s hlavnou úlohou v seriáli Kukučka, no v televízii sa neuchytil a mladší Kvietik sa odvtedy v ničom inom neobjavil.

Viac o téme: Štefan KvietikJozef VajdaMaroš KramárMarián LabudaZuzana KrónerováJozef Króner
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu