Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Charlie Chaplin získal obrovský úspech za jedinú postavu: Toto ste o ňom nevedeli!

Charlie Chaplin Zobraziť galériu (3)
Charlie Chaplin (Zdroj: SITA)

Vďaka falošným fúzom a čaptavej chôdzi sa stal komediálnou hviezdou, vymanil sa z obrovskej chudoby a pozná ho celý svet. S menom Charles Spencer Chaplin sa však spája aj veľká kopa zaujímavostí. Vedeli ste, že sa ženil len s tínedžerkami a prvý úspech získal napodobňovaním chorej matky?

Prvý potlesk za napodobňovanie chorej matky

Na javisku sa objavoval už ako malé dieťa. Už od piatich rokov malý Charles vystupoval so svojou matkou. Keď jej totiž zlyhal hlas pred davom vojakov, režisér ho uviedol na pódiu. Tam najskôr zaspieval pesničku azavtipkoval, no publikum si získal napodobňovaním vlastnej matky slaryngitídou. Svoj prvý profesionálny výstup zažil oniekoľko rokov ako člen mládežníckeho hereckého súboru.


Mohlo by vás zaujímať:Nebezpečné a zvodné: Filmové femme fatale, ktoré vám zmenia život!


Jedna postava vtakmer všetkých filmoch

Zaujímavosťou je, že Charlie Chaplin hral takmer vo všetkých filmoch jednu atú istú postavu. Pred svojím druhým filmom sa navliekol do vrecovitých nohavíc, tesného saka adoplnil to omalý klobúk, veľké topánky amalé fúziky. Tak ho uvidel jeho šéf Keystone, ktorému to prišlo náramne zábavné arozhodol sa, že presne takto bude vyzerať aj vnasledujúcom filme. Vzhľadu, ktorým si získal popularitu, sa tak ľahko nevzdal.


Mohlo by vás zuajímať:Filmový mág sa zasnúbil: Jeho vyvolenou je príťažlivá speváčka!


Charlie Chaplin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Dvojníci aj múzeum

Charlie Chaplin, ktorý zomrel vroku 1977, mal už pred smrťou množstvo dvojníkov. Tí sa objavili hneď po jeho druhom filme. Patril knim napríklad aj komik Billy West či Harol Lloyd. Tiež sa traduje historka, že sám Chaplin sa inkognito zúčastnil súťaže osvojho najlepšieho dvojníka. Zrejme nebol až taký dobrý, keď skončil na treťom mieste. Pravidelne sa na jeho počesť organizujú stretnutia, kde sú všetci zúčastnení oblečení ako Malý tulák. Vroku 2016 bolo vo Švajčiarsku otvorené Chaplinovo múzeum.


Mohlo by vás zaujímať:Predstavitelia legendárnej trilógie Slunce, seno po rokoch: Čo robia dnes?


Charlie Chaplin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Milovník tínedžeriek

Malý tulák sa trikrát oženil, pričom ani raz nemala jeho manželka pod dvadsať rokov. Prvou bola sedemnásťročná herečka Mildred Harris, ktorú si vzal narýchlo vroku 1918. Po rozvode si vzal opäť iba16-ročnú Litu Grey. Rozchod stouto herečkou bol dosť trpký. Nakoniec sa vo veku 54 rokov oženil s18-ročnou Oonou O´Neill. Zoznámil ich hollywoodsky agent aostali spolu až do jeho smrti. Spolu mali osem detí.

Viac o téme: Charlie Chaplin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu