Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Legendárny seriál Dallas a rodina Ewingovcov: FOTO Známe postavy po rokoch!

Dallas Zobraziť galériu (7)
Dallas (Zdroj: csfd.cz)

Ikonický seriál sa vysielal ešte v rokoch 1978–1991. Mocenské boje, bitka o majetok, intrigy, zložité vzťahy plné vášne a sexu. To všetko sa točilo okolo bohatej rodiny Ewingovcov a ich naftárskej firmy. Pozrite sa, ako vyzerajú niektorí herci dnes.

Larry Hagman akoJ. R. Ewing(†81)

S herectvom začal v divadle, neskôr účinkoval v seriáloch a po množstve epizódnych úloh sa do povedomia verejnosti dostal vďaka sitkomu I Dream of Jeannie. Skutočná sláva prišlaaž v roku 1978, keď sa na obrazovky dostal seriál Dallas. Americký herec a režisérsa preslávil ako manipulátor a šéf rodinnej firmyEwing Oil. Vyslúžil si zaň štyri nominácie na Zlatý glóbus a dve na Primetime Emmy. Od roku 1954 bol ženatý s herečkouMaj Axelsson. Zomrel v roku 2012.

Larry Hagman
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Linda Gray akoSue EllenEwingová(76)

Seriálová manželka J.R. Ewinga si vyslúžiladve nominácie na Zlatý glóbus a jednu na Primetime Emmy. Objavila sa aj vo filme Oskar, vseriáli Modelky alebo televíznom filme Prázdna kolíska. Účinkovala tiež v modernom pokračovaní Dallasu.Bola vydatá za fotografaEda Thrashera, s ktorým má dve deti. Po 21 rokoch sa ešte v roku 1983 rozviedli.

Linda Gray
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Množstvo rozvodov aj tragické úmrtia: Ako dopadli herci z Policajnej akadémie?

Patrick Duffy akoBobby Ewing(68)

Úspešný a známy americký herec sa preslávil predovšetkým ako Bobby Ewing zo seriálu Dallas, no slovenskí diváci ho poznajú aj ako Franka zo sitkomu Krok za krokom. Na oboch seriáloch sa podieľal aj ako režisér. V roku 1974 si za manželku zobral Carlyn Rooser a žijú spolu dodnes. Majú spolu dve deti. Zaujímavosťou je, že v Dallase hral jeho nemanželského syna herec Sasha Mitchell, ktorý neskôr stvárnil jeho synovca v Krok za Krokom. Veď kto by nepoznal Codyho.

Patrick Duffy
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Victoria Principal akoPamelaEwingová(67)

Narodila sa v japonskej Fukuoke a v roku 1969 získala honor Miss Miami, ale po vážnej autonehode sa sústredila už iba na herectvo.Účinkovala v mnohých filmoch, kariérny vrchol však dosiahla v Dallase. Získala aj nomináciuna Zlatý glóbus pre najlepšiu seriálovú herečku.Bola dvakrát vydatá, do roku 2006 za plastického chirurgaHarryho Glassmana.

Victoria Principal
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

FOTO Ubehlo už 18 rokov: Čo robia a ako vyzerajú detskí herci z Pelíškov?

Charlene Tilton akoLucyEwingová(58)

Dallas z nej nespravil žiadanú celebritu, napriek tomu o nej bolo počuť aj po skončení seriálu. Ponuku dostala ešte ako sedemnásťročná. Meria iba 150 cm a ešte počas nakrúcania fotila pre rôzne magazíny. Oveľa úspešnejšia bola jej spevácka kariéra, v roku 1984 vydala známy hit C´est la vie. Dvakrát vstúpila do stavu manželskéhoa dvakrát sa aj rozviedla.Má dcéru Cherish Lee.

Charlene Tilton
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Ken Kercheval akoCliff Barnes(82)

Intrigán a úhlavný nepriateľ rodiny Ewingovcov.V seriáli mal hrať najskôr vedľajšiu postavuReya Krebsa, režisér si to ale rozmyslel. Jeho život bol poriadne búrlivý. Nevydržalo mu ani jedno zo štyroch manželstiev, má však sedem detí a šesť vnúčat.Tuhému fajčiarovi v roku 1993 diagnostikovali rakovinu pľúc, svoj boj ale dokázal vyhrať.

Ken Kercheval
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Viac o téme: Patrick DuffyCharlene TiltonLarry HagmanKen KerchevalLinda GrayVictoria Principal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu