Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sympatický herec musel pristúpiť k radikálnemu kroku: Stačilo, odstupujem!

Ed Skrein
Ed Skrein (Zdroj: SITA)

Britský herec Ed Skrein odstúpil od chystanej novej verzie filmu Hellboy po tom, čo jeho obsadenie vyvolalo vlnu kritiky za to, že úlohu muža ázijského pôvodu má hrať beloch.

Na sociálnej sieti Skrein uviedol, že prijal rolu Bena Daimia, bez toho aby si bol vedomý toho, že v pôvodnom komikse, podľa ktorého sa Hellboy točí, ide o postavu japonsko-amerického pôvodu. Kritici poukázali na to, že obsadenie Skreinaje ďalší prípad, v ktorom je biely herec obsadený ako Aziat.

"Je jasné, že prirovnať túto postavu kultúrne zodpovedajúcim spôsobom je pre ľudí dôležité. Mám pocit, že je dôležité túto zásadu dodržiavať a ctiť. Preto som sa rozhodol odstúpiť od tejto úlohy, aby bolo možné ju obsadiť adekvátnym spôsobom," dodal Skrein.

Producenti filmu Hellboy: Rise of the Blood Queenpovedali, že plne podporujú Skreinovo "nesebecké rozhodnutie". "Nebolo naším úmyslom byť necitliví k otázkam autenticity a etnicity. Budeme sa snažiť túto postavu opätovne prideliť hercom, ktorí budú lepšie zodpovedať zdrojovému materiálu," uviedli v spoločnom vyhlásení.

Kritika Skreinovho obsadenia bola pokračovaním podobnej diskusie. Patrilo medzi ne napríklad obsadenie herečky Emmy Stoneovej do role havajsko-čínskej vojenskej pilotky vo filme Aloha či Scarlett Johanssonovej do hlavnej úlohy remaku klasického japonského komiksu Duch v škrupine.

Viac o téme: HellboyEd Skrein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu