Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fantastické filmové premeny: Angelina Jolie je ženou mnohých tvárí!

koláž - Angelina Jolie Zobraziť galériu (10)
koláž - Angelina Jolie

Angelina Jolie bezpochyby patrí k najtalentovanejším herečkám súčasnosti. Úplne prvú rolu dostala v roku 1993 v nízkorozpočtovom filme. Tým sa však nepreslávila, no tie ďalšie ju postupne dostali na výslnie. Oprávnene. Pozrite si jej najlepšie filmové premeny.

Narušenie

Narušenie, Angelina Jolie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Zaujímavým triumfom bola pre herečku účasť vsnímke Narušenie zroku 1999, kde stvárnila psychicky labilnú mladú ženu. Ako silná aodvážna sociopatka si zahrala po boku Winony Rider. Narušenie sa pre Angelinu stalo akousi priepustkou do sveta hollywoodskej elity. Mimochodom, za túto úlohu získala niekoľko prestížnych cien isošku Oscara.


Mohlo by vás zaujímať:Potupená Angelina Jolie: Chcela sa súdiť, magazín dokázal, že klame!


Cudzinec

Cudzinec, Angelina Jolie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Dokonalý tandem Angelina Jolie aJohnny Depp priniesol vzrušujúci aživý film. Angelina sa vsnímke predstavila ako tajomná, krásna anebezpečná žena, pri ktorej nie je nič náhodou. Ani stretnutie sJohnnym Deppom.

Salt

Salt, Angelina Jolie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Vakčnej snímke Salt sa predstavila vúlohe odvážnej aasertívnej špiónky, pracovníčky CIA, kde sú zamestnanci obvinení zo spolupráce pre ruskú inteligenciu. Evelyn Salt, ktorú herečka stvárnila, sa však dokáže dostať zkaždej situácie.


Mohlo by vás zaujímať:Klub ničiteľov vzťahov: Tieto celebrity rozbili manželstvá!


Pán apani Smithovci

Pán a pani Smithovci,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: 20th Century Fox, )

Angelina Jolie nemá asi problém so žiadnou rolou ahravo si poradila aj súlohou profesionálneho zabijaka, pracujúceho vutajení. Ato aj vtedy, keď mala zabiť svojho filmového aneskôr aj reálneho manžela – Brada Pitta.

Lara Croft: Tomb Raider

Lara Croft: Tomb Raider,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Paramount )

Vakčných filmoch sa jej očividne hrá výborne, očom svedčí aj snímka natočená na motívy obľúbenej videohry. Herečka dokonca všetky kaskadérske kúsky vykonávala sama bez dabléra. Ako hľadačka pokladov sa vyberá po stopách svojho otca, no rovnaké ciele má aj nebezpečné aprísne tajné spoločenstvo.

Hackeri

Hackeri, Angelina Jolie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: United Artists)

Pre krásnu herečku je typická dlhá hriva, no stačí si pozrieť film Hackeri zroku 1995 auvidíte ju aj inak. Vúlohe hackerky s nezbednými krátkymi vlasmi sa usiluje potrestať darebákov pomocou kybernetických útokov.


Mohlo by vás zaujímať:Keď animáky nestačia: Top Disney rozprávky prerobené do hraných verzií


Alexander Veľký

Alexander Veľký, Angelina Jolie
Zobraziť galériu (10)

Dôstojná aelegantná. Tak sa Jolie predstavila vhistorickom filme vpostave matky Alexandra Veľkého. Išlo síce omenšiu, ale za to veľmi zaujímavú úlohu. Jej syna si zahral Colin Farrell, pričom skutočný vekový rozdiel medzi nimi je len jeden rok.

Vládkyňa zla

Vládkyňa zla, Angelina Jolie
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Disney)

Ak ide o vizuálne zmeny, azda tú najväčšiu zažila pri natáčaní snímky Vládkyňa zla. Netradičné spracovanie obľúbeného príbehu oRuženke si fanúšikovia okamžite obľúbili. Niet sa čomu čudovať, veď Jolie tu zohrala jednu zo svojich najpamätnejších postáv.

Viac o téme: Angelina Jolie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu