Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zaspomínajte si na legendárny seriál Sanitka: Ako dopadli záchranári po rokoch?

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: ceskatelevize.cz)

Starším divákom určite netreba predstavovať seriál z prostredia záchrannej služby. Vysielať sa začal v roku 1984 a po 29 rokoch sa dočkal aj pokračovania. Pozrite sa, aké osudy postretli hercov z pamätnej prvej série.

Jaromír Hanzlík (69)akoMUDr.Vojtěch Jandera

Nádejný chirurg sa stal členom záchrannej služby a vypracoval sa na legendu. Hlavnú postavu seriálu stvárnil Jaromír Hanzlík, ktorý patril k najobsadzovanejším českým hercom. Rodák z Českého Těšína sa v roku 1992 odsťahoval do Švajčiarska, kde žil s bývalou modelkou a československou kráľovnou krásy roku z1966. Dôvodom bolo, že už ho nebavil život workoholika. Rozišiel sa s ňou po trinástich rokoch, rovnako ako s Janou Brejchovou, ktorú prebral hereckému kolegovi Vlastimilovi Brodskému. Ešte predtým bol ženatý so zdravotnou sestrou Jaroslavou, s ktorou má syna. V súčasnosti žije s priateľkou Lenkou.

Jaromír Hanzlík
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Množstvo rozvodov aj tragické úmrtia: Ako dopadli herci z Policajnej akadémie?

Pavel Zedníček(67)akosanitár Fanda

Známa osobnosť televíznej obrazovky. V mladosti vyštudoval kožiarsku priemyslovku, no oveľa viac ho to lákalo k herectvu. Jeho životnou partnerkouje scenáristkaHana Kousalová. Predtým bol v manželskom zväzku sTaťánou Staudacherovou-Bártovou, pričom jej dcéra nosí Zedníčkovo priezvisko.V seriáli Sanitka bol známy ako najrýchlejší šofér záchranky.

Pavel Zedníček
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Josef Vinklář(†76)akoriaditeľ záchrannej stanice Jaroš

Nezabudnuteľný doktor Cvach zo seriálu Nemocnica na okraji mesta, ale aj riaditeľ Jaroš.V polovici 90. rokov utrpel herec mozgovú príhodu, začiatkom roku 2007 mu diagnostikovali rakovinu a v marci sa podrobil zložitej operácii nádoru na pľúcach.Zomrel vo veku 76 rokov. Bol známy viacerými vzťahmi so ženami. S jedno manželkou sa dokonca rozviedola neskôr opäť oženil. Člen činohry Národného divadla v Prahe bol držiteľom Ceny Františka Filipovského za celoživotné majstrovsto v dabingu.

Josef Vinklář
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Jiří Bartoška(70)ako MUDr. Richard Skalka

Ďalšia populárna herecká osobnosť. Najznámejší český fajčiar začal s neduhom už v 14 rokoch. Ako sam priznal, niekedy vyfajčil za deň až 60 cigariet. V roku 2014 mu však diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín. Boj s vážnou chorobou nakoniec po roku vyhral. S manželkou Andreou sú svoji už 41 rokov a patria k najstabilnejším párom českého šoubiznisu. Spolu majú dve deti.

Jiří Bartoška
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Miroslav Zounar (†65)akosanitár Votava

Mnohí si ho pamätajú ako sanitára zo seriálu z prostredia záchrannej služby. Najpamätnejšiu úlohu všakzohral vtrilógiiZdeňka Trošky,Slunce, seno. Práve tu preukázal komediálny talent astvárnil postavu predsedu JZD.S manželkou Martou má syna Martina, ktorý je taktiež úspešným hercom. Vo filme sa naposledy predstavil v roku 1994, účinkoval v Princezne ze mlejna.V roku 1998 podľahol rakovine.

Miroslav Zounar
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: blesk.cz)

Kronerovej románik či slušný honorár: Toto ste netušili o Nevere po slovensky

Petr Nárožný (79)akogarážmajster záchrannej služby Pudil

Za sebou má pestrú hereckú minulosť. Účinkoval vo filmoch a seriáloch najrôznejšieho druhu. Študoval architektúru a pozemné staviteľstvo, no aj jemu učarovalo divadlo a kamera. V skutočnom živote sa dlhú dobu nemohol zmieriť s faktom, že jeho syn Petr je homosexuál. Nakoniec sa udobrili, pričom prijal aj jeho partnera. Okrem toho má dcéru Kateřinu.

Petr Nárožný
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Viac o téme: SanitkaJaromír HanzlíkJiří BartoškaPetr NárožnýMiroslav ZounarPavel ZedníčekJosef Vinklář
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu