Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kontroverzné témy valcujú filmové plátna: Bondova manželka šokovala, sex s kolegyňou!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: IMDb)

Medzinárodný filmový festival v Toronte zažil obrovské prekvapenie. Film Sebastiána Lelia Disobedience ohromil kritikov svojou otvorenosťou. Niektorí ho dokonca nazvali "židovskou Carol", čím odkazujú na milostnú drámu o komplikovanom vzťahu dvoch žien v hlavnej úlohe s Cate Blanchett a Rooney Marou.

Pre divákov i kritikov bola jednouzo šokujúcich momentov sexuálna scéna dvoch hlavných protagonistiek vo filme. Rachel McAdams a Rachel Weisz sa predstavia ako dve ortodoxné židovské ženy, ktoré v tichosti a tajnosti oživia svoju romancuz detstva. Esti a Ronit zažijú lesbickú milostnú aféru v komunite, kde muži a ženy majú mimo manželstva zakázané čo i len dotýkať sa navzájom.


Mohlo by vás zaujímať:Tajné zákutia, zvrátené scény a sexuálne úchylky: Tieto snímky ukoja vašu zvedavosť!


Kritikov snímka ohromila svojou kvalitou herectva a hĺbkou. "Je to o hľadaní vlastnej cesty a nielen o plnení toho, čo by ste mali spraviť podľa názoru vašej rodiny. Rozoberá sa tu existenciálna otázka. Čo robí život životom, čo je sloboda, čo znamená byť slobodný," povedala Weisz na adresu filmu.

Kontroverzné témy valcujú filmové
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Ronit (Weisz) sa vráti do severného Londýna potom, čo jej otec, veľmi vplyvný rabín, umrie. Tu sa znovu stretáva s Esti (McAdams), ktorá je vydatá za najlepšieho kamaráta z detstva Davida (Alessandro Nivola). Postupne obnovia svoju lásku a dostávajú sa do milostného trojuholníka.

Vrcholom bola sexuálna scéna, ktorá mnohých šokovala. "Obidve sú súčasne dravé a dokonale dôkladné v tom, čo robia. No momentom, o ktorom budú určite hovoriť všetci najviac, bude chvíľa, kedy Weisz začne objavovať svoju hereckú kolegyňu McAdams, jemne jej pľuvne do úst. Ona to prijme a žiada ešte viac," napísali kritici festivalu v Toronte.

Kontroverzné témy valcujú filmové
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: IMDb)

Napriek tomu filmu vyčítajú príliš mužské poňatie sexuálnej scény, no napriek tomu ide o erotickú a veľmi grafickú scénu. Odzrkadľuje množstvo emócií a vášne, ktoré môžu obe ženy konečne naplno vypustiť.

Vyzerá to tak, že sa staneme svedkami skvelého filmu o náboženských povinnostiach, slobodnej vôli a vášni spolu s naozaj hodnotnými hereckými výkonmi troch hlavných postáv. Film by sa mal dočkať premiéry koncom tohto roka. Fixný dátum premiéry zatiaľ tvorcovia neuviedli.

Rachel Weisz, Alessandro Nivola a Rachel McAdams
Zobraziť galériu (4)
Rachel Weisz, Alessandro Nivola a Rachel McAdams  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Rachel McAdamsRachel WeiszDisobedience
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu