Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Intenzívny, temný a narušený líder Kultu: Kvôli úlohe v hororovom seriáli sa takmer zbláznil!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube)

Najnovšia séria American Horror Story: Kult je naozaj intenzívna. Niet sa čo čudovať, že nakrúcanie zanechalo na niektorých hercoch stopy. Jednou z hlavných postáv je seriálová stálica Evan Peters, ktorý sa na pľaci doslova takmer zbláznil.

V každej sérii hororového seriálu sa objavujú tí istí herci. Evan Peters patrí medzi tých, ktorí sa objavili zatiaľ vo všetkých siedmich. Vždy si zahral inú postavu, v predposlednej šiestej sérii si dokonca zahral dva odlišné charaktery. To však ešte nevedel, čo ho čaká ako hlavného protagonistu teraz.

"Vôbec som si neuvedomil, že budem musieť zahrať toľko rôznych postáv," povedal herec pre The Hollywood Reporter. Stvárniť niekoľko kontroverzných lídrov kultov si vyžiadalo naozaj ťažký, srdcervúci a prieskum, ktorý bol pre jeho mentálnu stránku obrovskou výzvou.

Intenzívny, temný a narušený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/AHS)

Peters priznal, že sa často izoloval od svojich kolegov. Dal si slúchadlá a bol vo svojom svete, kým sa natáčali niektoré scény. Musel totiž nejakým spôsobom udržať rovnováhu so svojimi kolegami, čo bolo pre neho náramne ťažké. "Inak sa jednoducho zbláznite, čo sa niekoľkokrát počas natáčania aj naozaj stalo," povedal Peters.

Trump je v porovnaní s Kaiom nič

Kým jeho doterajšie maximum boli dve postavy v jednej sérii, tentoraz si ich zahrá až šesť. Stvárňuje lídra kultu Kaia Andersona, v rámci ktorého sa Peters musí prevteliť do šiestich rôznych nechválne známych lídrov kultov, ktorými sú Charles Manson, Jim Jones, Marshall Applewhite, Andy Warhol a David Koresh. "Trump je veľmi malá ryba v porovnaní s tým, čo má v hlave Kai," povedal herec na margo majstrovského plánu Kaia.

Intenzívny, temný a narušený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube)

Jedného dňa za ním totiž prišiel režisér Ryan Murphy. "Potrebujem, aby si bol Andy Warhol." Pre Petersa to síce bolo prekvapenie, no dlho neváhal. "V tomto bode som bol vyčerpaný a úplne pohltený úlohou Kaia, no povedal som jednoducho OK, určite to spravím," pousmial sa nad situáciou počas nakrúcania.

Mal zhruba 10 až 15 minút, počas ktorých pozeral na YouTube Warholove videá, aby si v rýchlosti naštudoval jeho správanie a pohyby. Po tejto požiadavke nasledovali ďalšie. Týkali sa stvárnenia vyššie spomínaných lídrov.

Úplne nová výzva

"Každá postava bola pre mňa novou výzvou," povedal. "Veľmi pomohol fakt, že všetky charaktery sa krížili s tým, čím si prechádzal Kai, to prepojenie medzi nimi bolo mojou najobľúbenejšou časťou na celej veci. Vývin nie je niečím, čo nastane odrazu. Je to zakorenené v celom príbehu. To z toho spravilo ozajstnú zábavu a chcel som to robiť ešte viac," objasnil Peters s tým, že viac o príbehu prezradiť nechcel.

Nakoniec na adresu náročného programu nakrúcania Kultu dodal, že to bolo naozaj vyčerpávajúce. "Nikdy predtým som tak ťažko vo svojom živote nepracoval. Bodka. Nikdy predtým som sa v týchto seriách neobjavoval tak intenzívne ako teraz a rovnako nikdy predtým na mňa nehodili toľko zodpovednosti."

Viac o téme: American Horror StoryEvan Peters
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu