Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hollywoodom otriasa obrovský sexuálny škandál: Herečke zablokovali účet na Twitteri!

Rose McGowan Zobraziť galériu (2)
Rose McGowan (Zdroj: SITA)

Hollywoodom v súčasnosti otriasa ďalší sexuálny škandál, v ktorom je zapletený jeden zo známych amerických producentov Harvey Weinstein. S obvineniami na jeho hlavu sa roztrhlo vrece. Všetko sa začalo článkom denníka The New York Times, odvtedy obvinení stále pribúda. Medzi jeho obeťami sú mnohé známe herečky.

K herečkám, ktoré mal Harvey Weinstein sexuálne obťažovať sa pridala aj Rose McGowan, ktorú diváci poznajú najmä z amerického seriálu Čarodejnice. Samozrejme ako každý, aj ona zdieľala svoje pocity, podporu či články ohľadom producenta na svojich sociálnych sieťach.


Mohlo by vás zaujímať:Bolesť, utrpenie a nekonečná samota: Herci bojovali s vlastnými démonmi, patril im celý film!


Twitter však rázne zakročil a dočasne uzamkol jej profil na svojich stránkach. To pobúrilo nielen samotnú herečku, ale aj mnoho ďalších, ktorí jej vyjadrili svoju podporu. "Twitter ma suspendoval. Vplyvné sily zapracovali. Buď mojím hlasom," oznámila herečka prostredníctvom Instagramu.

TWITTER HAS SUSPENDED ME. THERE ARE POWERFUL FORCES AT WORK. BE MY VOICE. #ROSEARMY #whywomendontreport

Príspevok, ktorý zdieľa Rose McGowan (@rosemcgowan),

Po tom, ako informáciu zverejnila, zdvihla sa vlna podpory zo strany hereckých kolegov a všetci spoločne na piatok 13. októbra vyhlásili akciu s názvom ženy bojkotujú Twitter. Herečku podporila jej seriálová kolegyňa Alyssa Milano, Mark Ruffalo či Anna Paquin.

Okrem jej obvinení na adresu producenta mali byť dôvodom aj narážky na herca Bena Afflecka. McGowan obvinila Afflecka z toho, že pri informáciách o Weinsteinovi klamal."Na tlačovej konferencii si mi do tváre povedal:"Bože, ja som mu hovoril, aby s tým prestal!" Klameš," napísala herečka. Ben Affleck však takisto patrí k tým, ktorí odsudzujú otrasné činy, ktorých sa Weinstein dopustil.

Twitter máiné vysvetlenie

Tím sociálnej siete Twitter sa proti herečkiným dôvodom ohradil. Dočasné uzamknutie účtu podľa nich nemalo nič spoločné so žiadnym jej názorom na adresu oboch pánov. "Sme v kontakte s tímom pani McGowan. Chceme vysvetliť, že jej účet sme dočasne zablokovali kvôli jednému z jej tweetov, ktorý obsahoval súkromné telefónne číslo, čo porušovalo podmienky užívania," napísali na svojej oficiálnej bezpečnostnej stránke.

Podľa ich slov tento príspevok odstránili a herečkin účet opäť odomkli. "Twitter je hrdý na to, že posilňuje a podporuje hlasy na svojej platforme, špeciálne tie, ktoré sa rozhodnú povedať pravdu mocným a o mocných. Stojíme pri odvážnych ženách a mužoch, ktorí využívajú Twitter na šírenie svojich príbehov a my budeme každý deň tvrdo pracovať na tom, aby sme zlepšili proces ochrany týchto hlasov."

Opona spadla, lavína sa spustila

Všetko sa spustilo 5. októbra. Denník The New York Times zverejnil článok, v ktorom podrobne popísal údajné zneužívanie, ktorého sa mal Harvey Weinstein dopustiť. Tvrdili v ňom, že producent uzavrel dohody s ôsmimi ženami. V roku 1997 mal uzavrieť dohodu na 100-tisíc dolárov s herečkou Rose McGowan. Podpis dohody však neznamená priznanie viny.

Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ďalšou z herečiek, ktorú mal producent sexuálne obťažovať, je Ashley Judd. Tej sa údajne v župane v hotelovej izbe pýtal, či jej môže dať masáž, alebo sledovať ju, ako sa sprchuje. Postupne sa začali k obvineniam pridávať ďalšie a ďalšie známe i menej známe mená, ktoré v tom čase prešli producentskými rukami a chceli dosiahnuť slávu.


Mohlo by vás zaujímať:Hollywoodom otriasa najväčší sexuálny škandál: Medzi obeťami aj Angelina Jolie a Gwyneth Paltrow!


Na adresu producenta sa vyjadrila aj 79-ročnáherečka Jane Fonda. "O Harveym som to zistila asi pred rokom a hanbím sa, že som nič nepovedala už vtedy," povedala herečka. Všetkých zaujímal dôvod. "Myslela som si, že keď sa to nestalo mne, nemám právo o tom hovoriť. Povedala mi o tom Rosanna Arquette, jedna zo žien, ktorá prehovorila. Bol to šok a obrovské sklamanie."

Viac o téme: Rose McGowanHarvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu