Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Známy americký herec prijal novú ponuku: Zahrá si v českom filme!

Harvey Keitel
Harvey Keitel (Zdroj: SITA)

Herca Harveyho Keitela môžeme už dnes bez pochyby označiť za jedného z kultových amerických hercov, ktorý sa do svetovej kinematografie zapísal zlatým písmom. Nedávno sme ho mohli vidieť v oscarovom Grandhoteli Budapešť, pričom momentálne nakrúca s režisérom Martinom Scorsesem jeden z najočakávanejších filmov, The Irishman. Aby toho ale nebolo málo, v máji 2019 ho uvidíme v českej snímke Nabarvené ptáče.

Nečakaná správa dorazila od našich západných susedov. Už v novembri totiž kultový americký herec Harvey Keitel dorazí na pľac nakrúcania filmu Nabarvené ptáče, ktorý chystá Václav Marhoula (Tobruk).

Ten bude vychádzať z predlohy slávneho románu poľského spisovateľa Jerzyho Kosińského, ktorú Keitel očividne čítal a páči sa mu. Bol to totiž práve herec, ktorý vyhľadal českého režiséra po tom, ako sa dozvedel, že sa chystá román oživiť na striebornom plátne.

Dej knihy nás zavedie do obdobia druhej svetovej vojny. Hlavným hrdinom je malý chlapec, ktoréhorodičia zo strachu pred dopadom vojny pošlú na vidiek k jeho tete. Keď však jeho teta nečakane zomrie, chlapec musí prežiť sám. Podľa serveru moviezone.cz saKeitel zúčastní štvrtej fázy nakrúcania, ktorá štáb zavedie do okolia Českého Krumlova a Hartmanic na Sušicku, a zahrá si malú rolu katolíckeho kňaza.

Kto by to bol čakal: Z nemotorného koktavca sa stala hollywoodska hviezda

Celý film pritom stojí 160 miliónov korún, bude čiernobiely a Marhoul ho chystá od roku 2008, takže sa jedná o malý český zázrak. Okrem neho sa vo filme objavia aj ďalšie známe herecké esá, akoUdo KierčiStellan Skarsgård, pričom ich doplnia ajPetr Kotlár, Lech Dylikči Alexej Kravčenko.Marhoul Nabarvené ptáče by malodo kíndoraziť v máji 2019.

Viac o téme: FilmHerecHarvey KeitelNabarvené ptáče
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu