Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Maštalír ako sexsymbol slovenského filmu: Vzťahy s kolegyňami, ale aj šanca na Oscara!

Tomáš Maštalír Zobraziť galériu (2)
Tomáš Maštalír (Zdroj: TASR)

Patrí medzi najpopulárnejších slovenských hercov a jeho meno vzbudzuje rešpekt. Stvárnil mnohé filmové či divadelné postavy, pričom ho ženy považujú za sexsymbol. Dámy a páni, spoznajte bližšie Tomáša Maštalíra.

Začiatok kariéry

Narodil sa v Trnave a v septembri oslávil štyridsať rokov.S divadlom začal už počas štúdia na gymnáziu v Modre, pričom hneď po škole išielnaVysokú školu múzických umení.Medzi jeho pedagógov patrili aj známi herci, legendyEmil HorváthaJuraj Slezáček, s ktorými si neskôr aj zahral.Štúdium herectva úspešne ukončil v roku 2000 a stal sa členomČinohrySND.

Tomáš Maštalír
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: csfd.cz)

Prvé veľké úspechy

Na televíznej obrazovke sa do povedomia divákov dostal v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade. Maštalír sa predstavil ako gynekológ MUDr. Michal Gregor.Celú pozornosť však strhol až v seriáli Dr. Ludsky, ktorý vysielala TV Joj. Dej bolzasadený do prostredia súdneho lekárstva a namiesto sympatického herca sa z Maštalíra stal arogantný a bezchybný znalec. Zaujímavosťou je, ženázov seriálu bol kvôli súdnemu sporu zmenený naDr. Dokonalý. Ženská časť publika si určite spomenie aj na markizácky seriálChlapi neplačú a postavuMichala Lánskeho.

Vzťahy, lásky, špekulácie

Je nesporné, že sa okolo Maštalíra točilo veľa žien. Päť rokovchodil s herečkou Dianou Mórovou, pričom pártvorili ešte v čase,keď nepatrili medzi známe tváre obrazovky. V médiách najviac rezonoval vzťah s Táňou Pauhofovou.Spolu chodili osem rokov a boli považovaníza jednu z najkrajších dvojíc šoubiznisu. Špekulovalo sa aj o vzťahu s ďalšou herečkou Kristínou Turjanovou čivdove po hokejistovi Paľovi Demitrovi(† 36) Majke.Tá to celé označila za nezmysel a bulvárnu kačicu.V súčasnosti tvorí pár sbrunetkou Mirkou.

Šanca na Oscara

Áno, čítate dobre.TrilerČiarana čele s hercom Tomášom Maštalírom a režisérom Petrom Bebjakom sa pokúsi o zázrak. Je totiž slovenským kandidátom na prestížne filmové ocenenie Oscar v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Príbehsleduje nelegálneho pašeráka Adama Krajňáka (Tomáš Maštalír) a jeho boj o dôstojný život svojej rodiny na slovensko-ukrajinských hraniciach v období krátko pred vstupom Slovenska do Európskej únie.

Napätie na oboch stranách zvyšuje novovybudovaný hraničný priechod. Po tom, ako zlyhá jedna z pašeráckych akcií, sa Krajňák dostane do víru udalostí, pre ktoré bude musieť prekročiť aj pomyselné hranice, za ktoré neplánoval zájsť. V snímke si zahrali aj Emília Vášáryová, Zuzana Fialová, Eugen Libezňuk alebo Andy Hryc.

Zaujímavosti zo života

O hercovi je všeobecne známe, že má rád rýchle autá.V minulosti sa dokonca pravidelne zúčastňoval pretekov do vrchu.Maštalír nie je obľúbený iba pre svoj vzhľad, ale aj hlas. Už v roku 2006 načítal komentár k seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, ale aj Najväčšie tragédie Slovenska. Mohli ste ho počuť aj v relácii 112. A o tom, že je úspešný, nemusíme už príliš hovoriť. V roku 2008 a 2009 sa stal hercom roka v ankete OTO.Jeho najväčšie životné ocenenie by však mohlo prísť až so spomínaným filmom Čiara.

Viac o téme: Tomáš Maštalír
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu