Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Novinár bráni Kevina Spaceyho: Bolo to dávno, zmierte sa s tým a neničte ho!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

Vyzerá to tak, že nie každý považuje Kevina Spaceyho za sexuálneho predátora. Napriek tomu, že svoj skutok ľutuje, nenašiel pochopenie u nikoho z jeho profesného prostredia. Prišiel o ponuky, vystrihli ho z filmu, prerušili s ním kontakty a nedajú mu ani ocenenie. Známy novinár však vidí situáciu úplne inak.

Veterán medzi novinármi Gay Talese sa zrejme ako jediný Kevina Spaceyho zastáva. Za jeho sympatizujúce komentáre na jeho adresu ho však ostatní odsudzujú. Podľa magazínu Vanity Fair, pre ktorý sa Talese vyjadril, bolo 85-ročnému novinárovi herca ľúto.

Gay Talese
Zobraziť galériu (5)
Gay Talese  (Zdroj: SITA)

"Neznášam toho herca, ktorý mu (Spaceymu, poz. red.) zničil kariéru,"povedal Talese."No dobre, stalo sa to pred desiatimi rokmi... Ježiš, raz za čas sa s tým zmierte!"Netflix prerušil so Spaceym všetky kontakty v deň, keď Talese dával magazínu rozhovor.


Mohlo by vás zaujímať:Spaceyho obvinili zo sexuálneho obťažovania: Obrovské priznanie, odhalil veľké tajomstvo!


"Chcel by som sa spýtať Spaceyho, aké t je stratiť celoživotný úspech a ťažkú prácu kvôli desiatim minútam indiskrétností pred viac než desiatimi rokmi," povedal Talese. Bohužiaľ, nie každý rozmýšľa tak ako novinár a reakcie na sociálnych sieťach boli takmer okamžité. "Uvedomuje si Gay Talese vôbec, že obete sa s tým "zmierovali" desaťročia?," znela jedna z odpovedí. Nazývali ho hlupákom a navrhovali mu, aby sa zavrel so Spaceym do jednej miestnosti.

Christopher Plummer v snímke Všetky prachy sveta.
Zobraziť galériu (5)
Christopher Plummer v snímke Všetky prachy sveta.  (Zdroj: SITA)

Vystrihli ho z projektu Všetky prachy sveta

Spaceyho vystrihnú z dokončenej snímky Všetky prachy sveta v réžii Ridleyho Scotta. Tvorcovia projektu sa tak rozhodli po početných obvineniach zo sexuálneho obťažovania, pričom všetky scény, v ktorých sa objavil, natočia znova. Rolu ropného magnáta J. Paula Gettyho po ňom prevezme kanadský herec Christopher Plummer, ktorý podľa zdrojov agentúry Associated Press okamžite začal s nakrúcaním. Scény by s ním podľa predpokladov mali opäť nakrúcať aj Mark Wahlberg a Michelle Williams. Toto preobsadenie bude stáť milióny dolárov.

Kevina Spacey nahradí v pripravovanej snímke Christopher Plummer.
Zobraziť galériu (5)
Kevina Spacey nahradí v pripravovanej snímke Christopher Plummer.  (Zdroj: SITA)

Rozhodnutie vystrihnúť Spaceyho prišlo krátko po tom, ako snímku stiahli z programu festivalu Amerického filmového inštitútu (AFI), počas ktorého mala mať 16. novembra svetovú premiéru. Životopisný krimitriler o únose Gettyho 16-ročného vnuka Johna Paula Gettyho III. by sa mal do amerických kín dostať 22. decembra a ani po personálnych zmenách Scott neplánuje termín zmeniť. Slovenská distribučná premiéra je naplánovaná na 4. januára.

Spoločnosť Netflix s ním prerušila kontakty

V súvislosti s obvineniami spoločnosť Netflix so Spaceym prerušila všetky vzťahy vrátane nakrúcania šiestej sezóny seriálu Dom z kariet (2013).Spoločnosť predtým vyhlásila, že prerušuje nakrúcanie šiestej série seriálu Dom z kariet (2013-2017) a bude rokovať s tvorcami o jeho ďalšom pokračovaní. Zo začiatku spoločnosť tvrdila, že chceli seriál prerušiť už predtým, no potom uznali, že dôvodom sú obvinenia.


Mohlo by vás zaujímať:Najprv Oscar, potom sex: Neuveríte, ako si Ashley Judd poradila s obťažovaním!


Netflix takisto neodvysiela pripravovaný film Gore, v ktorom sa mal 58-ročný herec ukázať ako spisovateľ Gore Vidal. "Netflix sa nebude podieľať na ďalšej produkcii seriálu Dom z kariet s Kevinom Spaceym. Rozhodli sme sa, že nebudeme pokračovať ani v príprave filmu Gore, ktorý je vo fáze postprodukcie a na ktorom sa KevinSpaceypodieľal ako herec a producent," povedal zástupca Netflixu.

Koniec kariéry a liečenie

Vzťahy s ním prerušili aj jeho agent a publicista a predstavitelia Medzinárodnej akadémie televíznych umení a vied mu v dôsledku obvinení neodovzdajú ocenenie International Emmy Founders Award. Hercovi zástupcovia informovali, že v súčasnosti chce podstúpiť liečenie, nešpecifikovali však aké.

Novinár bráni Kevina Spaceyho:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Obvinenie z obťažovania

Spaceyho koncom októbra obvinil zo sexuálneho obťažovania herec Anthony Rapp, ktorý uviedol, že sa tak stalo ešte, keď mal 14 rokov. Neskôr sa pridali aj obvinenia od ďalších žien a mužov, ktoré sa datujú od 80. rokov minulého storočia do roku 2016. V prípade Rappa sa herec ospravedlnil a uviedol, že si na incident nespomína. Pri tejto príležitosti zároveň zverejnil, že je gej.

Viac o téme: Kevin SpaceySexuálne obťažovanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu